Blog

Super User

Super User

Продовжуємо нарощувати темп мобілізаційної кампанії на Харківщині – Олег Синєгубов

На цьому наголосив начальник ХОВА в ході засідання Ради оборони області. Захід відбувся за участі керівників правоохоронних та силових структур, районних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки доповіли про планові заходи й хід мобілізаційної кампанії на Харківщині. 

«Продовжуємо нарощувати темп мобілізаційної кампанії на Харківщині. Очільники районних військових адміністрацій і громад мають посилити роботу з оповіщення військовозобов'язаного населення про необхідність оновити дані й стати на облік до ТЦК СП. Маємо задіювати всі ресурси й щодня допомагати Збройним силам України», – сказав Олег Синєгубов.

Учасники засідання приділили окрему увагу контролю за роботою військово-лікарських комісій Харківської області та питанням евакуації населення з прикордонних і наближених до лінії фронту громад.

Олег Синєгубов проінспектував хід будівництва фортифікаційних споруд на північно-східному прикордонні Харківщини

Начальник ХОВА відвідав Вовчанський напрямок і оглянув ділянку, де триває зведення взводного опорного пункту.

«Зараз на північно-східному прикордонні триває будівництво опорного пункту, ходів сполучення, бліндажів, а також облаштування укріплення й бетонних споруд для ведення вогню. Роботи проходять у відповідності до проектів Міністерства оборони України. Продовжуємо укріплювати кордони та зміцнювати обороноздатність Харківщини», – розповів Олег Синєгубов.

Не дивлячись на значну площу території, яку планується забудувати, по всім напрямкам області витримується високий темп робіт. Задля досягнення найкращого результату до всіх етапів будівництва фортифікаційних споруд залучені кваліфіковані військові спеціалісти, наголосив начальник Харківської ОВА.

 

На півночі області концентрації штурмових військ, які б мали змогу відкривати новий фронт, немає. Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв’ю онлайн-медіа «Главком» розповів про ситуацію на прикордонні.

Він наголосив, що наразі у ворога є пріоритетним Куп'янський напрямок.

«Це ділянка від Куп'янську-Вузлового до річки Оскіл, яку вони мали намір захопити ще влітку, потім восени, потім до Нового року, потім до виборів путіна. Тим не менш, наші Збройні сили ворога стримують, хоча там відбувається по 7-15 штурмових дій на добу – броньованою технікою, танками, БТР та іншим. Тобто це не лише спроби розвідки чи дія якимись диверсійними групами», – сказав Олег Синєгубов.

Також начальник ХОВА зазначив, що противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією все прикордоння, щоб тероризувати місцеве населення і відволікати ЗСУ від оборони на основних напрямках. 

 

Військові розповіли, які переваги має проходження служби за контрактом

Про те, як укласти контракт на проходження служби в Збройних Силах України, говорили під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі.

Як зазначив заступник начальника відділу рекрутингу та комплектування сектору комплектування Харківського ОТЦК та СП майор Олег Щирський, військова служба за контрактом є добровільним вибором кожного громадянина України. Він наголосив, що в особливий період укласти контракт можуть чоловіки та жінки віком від 18 до 60 років, які мають мотивацію до військової служби, придатні за станом здоров’я та відповідають вимогам професійно - психологічного відбору. Також кандидати повинні мати як мінімум базову загальну середню освіту та не повинні мати судимості за тяжкі та середньої тяжкості злочини.

Перевагами військової служби, за твердженням Олега Щирського, є можливість вибору місця служби та спеціальності, забезпечення соцпакетом, безкоштовним лікуванням у закладах Міноборони, гідне фінансове забезпечення та можливість отримання вищої військової освіти.

У Харкові відбудеться заключний бізнес-семінар для молодих підприємців

Бізнес-семінар програми «Школа малого бізнесу» для молодих підприємців «Лабораторія успіху» на тему: «Твій шлях до успіху як підприємця» заплановано на 29 березня о 14:00.

Семінар підготовлено Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з ГО «ФОПРАЗОМUA» за сприянням Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОВА.

Спікер – президент Громадської організації «Асоціація приватних роботодавців», експерт, член Української Ради Бізнесу Олександр Чумак.

Захід відбудеться за участі представників Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОВА, ГУ ДПС у Харківській області, Харківського обласного центру молоді, ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця, навчально-наукового інституту «Каразінський банківський інститут» ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Української інженерно-педагогічної академії, ХОГО «Спілка ветеранів АТО», ГО «ФОПРАЗОМUA», Харківської філії Харківського обласного центру зайнятості.

Харківщина співпрацюватиме з Саксонією

Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова із Державним міністром та головою Саксонської державної канцелярії Олівером Шенком.

Під час зустрічі між Харківською ОВА та Вільною державою Саксонія укладено меморандум про співпрацю. Документ передбачає допомогу у відновленні об’єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій, підтримку закладів охорони здоров’я, спільний розвиток культури, допомогу цивільному населенню тощо.

«Саксонія допомагає Харківщині з перших місяців російської збройної агресії. На потреби постраждалих та деокупованих громад, наші партнери передавали генератори великої потужності, автобуси для забезпечення перевезень, гуманітарну допомогу. Укладання меморандуму про співпрацю – наступний крок у посиленні наших відносин», - зазначив Євген Іванов. 

Подальша робота відбуватиметься на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Пріоритетні напрямки роботи визначатимуть на спільному форумі.

Потерпілих внаслідок ворожого удару по Харкову забезпечуємо тимчасовим житлом та комплексною допомогою – Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації розповів в ході телемарафону «Єдині новини».

Внаслідок ворожого удару керованим боєприпасом по Шевченківському району Харкова загинув 59-річний цивільний чоловік. До медзакладів міста доставили 13 потерпілих, повідомив Олег Синєгубов.

«Серед постраждалих – четверо дітей: тримісячний хлопчик, дві дівчинки 2 і 9 років, також травм зазнала 13-річна дівчина-підліток. Медики надали їм допомогу в лікарні і вже виписали. Серед постраждалих старшого віку – жінки від 21 до 92 років, п'ятьом з них надали допомогу на місці без подальшої госпіталізації. Двох чоловіків 55 та 60 років ушпиталили з травмами середньої тяжкості», – розповів начальник Харківської ОВА.

На місці ворожих влучань продовжують працювати підрозділи ДСНС, роботи з ліквідації наслідків руйнувань тривають. Всім потерпілим надають необхідну підтримку, за потреби людей забезпечують тимчасовим житлом та гуманітарною допомогою, зазначив Олег Синєгубов.

Зараз спільне завдання – дати всі можливості, щоб у Сумській області були робочі місця, працював соціальний захист – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Сьогодні – Сумщина. З командою весь день тут. Спочатку – наші військові. Відвідав наших хлопців, які лікуються після поранень. Відзначив державними нагородами. Велика вдячність, низький уклін лікарям, усім медичним сестричкам, кожному, хто допомагає відновлюватися після поранень.

Друге за сьогодні – це, звичайно, всі питання захисту Сумщини, кожної громади, кожного міста. Особливо складно в прикордонні – там постійний російський терор. Там постійні обстріли, авіаційні удари, протидія диверсійним групам ворога. Я вдячний усім солдатам, усім командирам і Збройних Сил, і воїнам прикордонної служби, і нашим поліцейським, і Нацгвардії, Службі безпеки України – усім, хто залучений. Усім, хто захищає. Дякую, що не дозволяєте перетворити нашу землю на зону російської присутності. Кожен окупант, який посміє заходити сюди, буде знищений.

Провів тривалу координаційну нараду. Пройшлися і по питаннях внутрішньої безпеки в області – від укриттів до протидії злочинності, – і по всіх питаннях оборони. Дуже предметно – щодо економіки та соціальної ситуації. Зараз спільне завдання і уряду, і обласної влади, і керівників громад – дати всі можливості, щоб тут, у нашій Сумській області, були робочі місця, щоб працював соціальний захист, щоб були надійні надходження до бюджету.

«Для удару по Харкову окупанти вперше застосували боєприпаси такого типу», - Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів під час ефіру в телемарафоні «Єдині новини».

Близько 16:00 російські окупанти обстріляли Шевченківський район Харкова. Внаслідок влучань дві житлові п’ятиповерхівки зазнали часткового руйнування. Від отриманих поранень загинув місцевий мешканець, щонайменш 16 осіб дістали поранень різного ступеня тяжкості. Серед потерпілих 4 дітей. 

«Наразі триває поквартирний обхід, тому кількість поранених може збільшитись. На місцях влучань працюють усі профільні служби. До сьогоднішнього дня ворог не застосовував подібне озброєння для ударів по обласному центру. Приблизна дистанція, з якої міг був запущений такий снаряд – це приблизно 90 кілометрів. Правоохоронці встановлюють тип боєприпаси та обставини події», - зазначив Олег Синєгубов.

 

434370511_808334791321136_2018221649963230694_n.jpg

Захід проводився в рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні» (FEER), що реалізується в Україні Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.
 
До вебінару долучилася заступник начальника управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Олена Мороз.
 
Учасники заходу (в форматі цільових груп):
• Представники органів місцевого самоврядування територіальних громад,
• Представники регіональних і місцевих органів влади,
• Представники закладів вищої та професійної освіти,
• Експерти,
• Представники проєктів міжнародної технічної допомоги,
• Представники неурядових організацій.
Організатор заходу Енерго-Інноваційний Хаб Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова у партнерстві з Громадською організацією «Школа енергоефективності».
 
Мета заходу сприяти підвищенню рівня поінформованості щодо відновлення об’єктів інфраструктури з урахуванням сучасних вимог щодо безпеки, енергоефективності та кліматичної нейтральності.
Сторінка 1 із 797
Шаблоны для сайта