09 серпня

У Харкові обговорили проблеми та перспективи Чорнобильського руху

Засідання круглого столу, присвячене 30-річчю Чорнобильського руху, відбулось 8 серпня в ХарРІ НАДУ при Президентові України.

Зустріч пройшла за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та за участю представників Харківської обласної та міської рад, а також керівників обласних та районних громадських чорнобильських організацій.

На засіданні обговорювали нагальні проблеми громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та роль громадських чорнобильських організацій області в їх вирішенні.

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага поінформував присутніх, що всього на обліку в Харківській області перебуває майже 21 тис. громадян, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Видатки, спрямовані на їх соціальний захист, складають з державного бюджету 51,8  млн грн, з обласного бюджету – 16,2 млн грн. Він зауважив, що від громадських організацій чорнобильців обласна державна адміністрація очікує пропозиції, що спрямовані на покращення соціального захисту учасників ліквідації, потерпілих та членів їх родин.

 

Шаблоны для сайта