Print this page
09 серпня

Юні харків’яни – переможці чемпіонату України з велоспорту на шосе

Валентин Кабашний та Софія Трубчанінова посіли перші місця за підсумками трьох етапів змагань у перегонах «критеріум».

У місті Первомайський Миколаївської області відбувся заключний етап чемпіонату в перегонах «критеріум». У змаганнях серед юнаків Валентин Кабашний та Софія Трубчанінова - в змаганнях серед дівчат - завоювали срібні нагороди, але це не завадило харків’янам утримати перші місця в загальному протоколі.

Валентин, який переміг на двох попередніх етапах, у підсумку набрав 340 очок. Його найближчий суперник Семен Сімон з Дніпра відстав на 70 балів. Софія набрала в сумі 320 очок та випередила киянку Віру Денисюк, яка стала другою, на 80 очок. 

У старшій віковій групі харків'яни Богдан Данильчук і Аліна Богдан у загальному заліку перегонів «критеріум» стали бронзовими призерами.

 

Також у Первомайському відбувся юнацький чемпіонат України в парних перегонах, золоті медалі якого також завоювали Валентин Кабашний і Софія Трубчанінова. Валентин переміг у дуеті з Семеном Сімоном з Дніпра, а Софія стала переможницею в парі з Катериною Черватюк з Хмельницького.

Крім чемпіонатів України, Первомайський приймав Всеукраїнські юнацькі змагання з велоспорту на шосе в індивідуальних і групових перегонах пам'яті Заслуженого тренера України Віктора Тофана, на яких харківські спортсмени завоювали 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі. Перемогу на цьому турнірі в змаганнях серед молодших юнаків здобув Валентин Кабашний.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/94214