21 серпня

Можливості інтеграції Харківщини до європейської спільноти регіонів обговорили у Будинку рад

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сьогодні у Будинку рад провів зустріч із головою Цільової групи Асоціації Європейських прикордонних регіонів з питань зовнішніх кордонів, директором з розвитку зовнішніх зв’язків Регіональної ради Південної Карелії паном Йоханнесом Мойзіо. На зустрічі також були присутніми перший віце-президент - виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Микола Тітов та голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету, віце-президент Асоціації Людмила Немикіна.

 

Сергій Чернов привітав пана Мойзіо на Харківщині та зазначив: «Для нас велика честь провести Х Міжнародний молодіжний форум у Харківській області. Впевнений, що атмосфера буде гарною й молодь різних країн обміняється досвідом впровадження проектів й заведе нові знайомства. Ми спланували програму таким чином, щоби в учасників заходу була можливість виконати статутні завдання, передбачені Асоціацією Європейських прикордонних регіонів і реалізувати їх в повному обсязі, а також ознайомитися з Харковом і областю і сформувати своє уявлення про край. Всі, хто візьмуть участь у Форумі, переконаний, будуть приємно вражені».

«Це мій шостий чи сьомий візит до Харкова й це місто завжди зустрічає мене сонячно й доброзичливо. Приємно, що цього разу матиму змогу більше ознайомитися з містом, бо програма дуже насичена», – сказав Голова Цільової групи АЄПР з питань зовнішніх кордонів, директор з розвитку зовнішніх зв’язків Регіональної ради Південної Карелії Йоханнес Мойзіо.

Сергій Чернов та пан Мойзіо обговорили перспективу подальших міжрегіональних стосунків, що стосуються, зокрема, європейських прикордонних регіонів, а також можливість реалізації проектів співробітництва в частині екологічної безпеки.

«Ми сьогодні у пошуку міжрегіонального співробітництва, участі у транскордонному співробітництві, у реалізації проектів між Харківщиною та регіонами країн Європейського Союзу», - підкреслив очільник обласної ради.

На думку Сергія Чернова, пілотний проект з європейським регіоном стане пусковим механізмом для розвитку та розширення такої співпраці з ЄС.

Крім того, сторони обговорили умови членства Харківського регіону в АЄПР та перспективи, які відкриє така поглиблена взаємодія.

Довідково. Асоціація Європейських прикордонних регіонів (АЄПР) є найстарішою загальноєвропейською організацією, яка займається регіональною політикою в прикордонних і транскордонних регіонах Європи, Латинської Америки і Африки. Вона була створена в 1971 році на базі 10 єврорегіонів та на сьогодні налічує понад 120 постійних членів.

Семінари для молоді прикордонних регіонів в рамках літніх таборів для членів АЄПР стартували за пропозицією Генерального секретаря АЄПР пана Мартіна Гійлермо-Раміреза.

Джерело: http://oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/19885-mozhlivosti-integratsiji-kharkivshchini-do-evropejskoji-spilnoti-regioniv-obgovorili-u-budinku-rad

IMG_1977
IMG_1982
IMG_1987
IMG_2001
IMG_2005
IMG_2009
IMG_2012
IMG_2023
IMG_2025
IMG_2026
IMG_2024
IMG_2029
IMG_2037
IMG_2049
IMG_2063
IMG_2054
IMG_2065

 

 
Шаблоны для сайта