28 серпня

На фестивалі «Весілля в Малинівці - плюс» чекають на фольклорні колективи з Грузії, Вірменії та Греції

Гості фестивалю зможуть ознайомитися з весільними обрядами усіх районів Харківщини, а також з традиціями національних меншин, які проживають на території області.

Про подробиці заходу розповіли під час брифінгу в ХОДА 28 серпня.

Як зазначив начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина, фестиваль «Весілля в Малинівці» був започаткований у 2001 році й проходив не системно, загалом 10 разів. Останні п’ять років фестиваль не проводили.

«До мене постійно зверталися мешканці Чугуївського району з проханням відновити фестиваль. У цьому році це питання порушила Малинівська ОТГ, для якої масштабне свято – можливість привернути увагу, розвивати туризм, знайти нових друзів та партнерів, - розповів голова Чугуївської РДА Микола Шошин. -  Ми звернулися за підтримкою до голови ХОДА Юлії Світличної – і вона відгукнулася та підтримала ініціативу громади. Під патронатом Юлії Олександрівни ми не тільки відновлюємо традицію проведення фестивалю, а й робимо його дуже масштабним».

 

За словами керівника району, бажання взяти участь у фестивалі вже виявили колективи з різних країн, зокрема, Грузії, Вірменії, Греції, Білорусі. Також вже підтвердили свою участь у заході близько 200 народних майстрів з усієї України.

На території фестивалю, який проходитиме в Малинівці 8 вересня, діятимуть 16 локацій та 5 сцен.

Так, на локації «Весільні ворота» можна буде побачити ретрофотовиставку зі світлинами 19 сторіччя та виставку гігантських весільних вінків. На локації «Дитяче містечко» працюватимуть атракціони, аквагрим, солом’яний лабіринт, малеча зможе взяти участь у конкурсах та іграх. На майданчику «Цирк» можна буде побачити вистави від циркових артистів та погратися з тваринами контактного зоопарку. На «Галявині весільних оберегів» гості матимуть можливість придбати сувенір та поворожити на кохання в чарівника - мольфара. У «Весільному містечку» всі райони області та представники національних меншин представлятимуть свої весільні обряди.

Головна «родзинка» фестивалю – можливість укласти шлюб на добу в «Арці закоханих». Крім того, тут відбудеться парад молодят, які справді одружилися у цей день, а також пар, які побралися на фестивалі у різні часи.

На чотирьох малих сценах фестивалю проводитимуться конкурси «Слобожанська Яруня», «Богатир Чугуївщини», виступатимуть народні колективи, шоу весільних оркестрів, проходитиме майстер-клас весільного танцю.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться о 14:00 на головній сцені. Ввечері тут пройде концерт за участю зірок української естради - Ольги Цибульської та Олега Вінника.

Для охочих потрапити на свято в Малинівці зі ст. м. Індустріальної в Харкові та від центрального автовокзалу Чугуєва ходитимуть автобуси з логотипом фестивалю.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/94501

Шаблоны для сайта