31 серпня

Юлія Світлична та Володимир Гройсман відвідали Лозівський ковальсько-механічний завод

31 серпня Прем’єр-міністр України перебуває на Харківщині з робочою поїздкою.

Разом з головою ХОДА керівник уряду ознайомився з роботою цехів випуску оборонної продукції та сільгосптехніки Лозівського КМЗ.

 

Володимир Гройсман відзначив, що підприємства Харківської області, зокрема, й ковальсько-механічний завод, є дуже важливою складовою економічного росту країни.

«Перед нами стоїть завдання зростання економіки, і такі підприємства мають велике значення. Сьогодні ми тут, щоб враховувати позиції виробництва при формуванні національної стратегії економічного зростання. Машинобудування має великий потенціал зростання виробництва як для внутрішнього, так для зовнішнього ринку. Такі підприємства мають велику перспективу. Під час зустрічі з колективом обговоримо питання заводу, які потребують підтримки уряду», - сказав прем’єр-міністр.

Юлія Світлична зауважила, що машинобудування сьогодні є однією з прибуткових галузей промисловості Харківської області

«Галузь дає до 45% всього прибутку. На промисловості зайнято біля 150 тисяч робітників. Тому для нас завантаження підприємств, збільшення виробництва та створення нових робочих місць – надзвичайно важливі питання, - підкреслила керівник області. - Тому робимо все, щоб у співпраці з Кабінетом міністрів та керівництвом держави сприяти розвитку виробництво та зміцнювати соціальні гарантії».

Так, за словами Юлії Світличної, заробітна платня на Лозівському КМЗ зросте до кінця року на 20%. Зараз вона в середньому становить 6700 грн.

Також голова області відзначила, що сьогодні в державі розробляються програми, мета яких - стимулювати виробництво. Зокрема, урядом запроваджено механізми компенсацій.

«У Харківській області цей механізм працює на тракторному заводі, де аграрії можуть купувати якісну продукцію за гарною ціною, при цьому ще й отримувати компенсацію. Це гарний стимул для підприємств», - зазначила Юлія Світлична.

Перебуваючи в Лозовій, Володимир Гройсман також привітав місцевих жителів з тим, що в місті створено одну з найбільших об’єднаних територіальних громад в Україні.

«Ви зробите великий крок уперед, з наступного року у вас буде зовсім інший бюджет та інші можливості. Ваше прагнення бути більшою громадою – правильне. Чим більше громада, тим більше її можливості. Тому ми будемо підтримувати в цьому питанні позицію голови ХОДА щодо впровадження процесу децентралізації. Для мене особисто і для Президента це - пріоритет», - сказав прем’єр-міністр.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/36/94574

Шаблоны для сайта