Print this page
13 вересня

Харківські сумоторі перемогли на «Adrenalin Open»

У Харкові відбувся всеукраїнський турнір з сумо, якій зібрав спортсменів з шести регіонів країни.

Другий рік поспіль 8 вересня, в День фізичної культури та спорту, в харківському парку імені Горького відбулися змагання з досить молодого для України виду боротьби – сумо.

«Adrenalin Open 2018» зібрав понад 170 спортсменів з шести областей України, які боролися за медалі у дорослих та юнацьких вікових групах. Харківщина була представлена не тільки спортсменами міських клубів, але й командами з різних районів області. За підсумками турніру більша частина нагород залишилася у Харкові, але і юні сумоторі з районів області не залишилися без медалей. Так, представники Лозівського району здобули 7 золотих, 2 срібні та 5 бронзових нагород.

«Участь у нашому турнірі цього року беруть спортсмени різних вікових груп. Вперше ми допустили до змагань зовсім юних спортсменів від шести років. Командне представництво велике, і це добре не тільки для нашого виду спорту, а й для суміжних видів, які беруть участь в наших змаганнях», - зазначив президент харківської обласної федерації сумо Антон Чуєв.

 

Спільними зусиллями спортсмени Харківської області змогли посісти перше місце в загальнокомандному заліку. Друге було за гостями з Сумської області, а замкнули трійку найкращих представники Луганської області.

Серед харків’ян кращі результати показали сумоторі спортивного клубу «Адреналін». Високий рівень майстерності демонстрували Замін Мамедов (вікова група до 14 років, вагова категорія до 40кг), Владислав Столяров (вікова група до 10 років, вагова категорія до 40 кг) та серед дорослих Руслан Русанов (вагова категорія до 100 кг) і Сергій Безродний (вагова категорія до 85 кг).

Для харківських борців турнір «Adrenalin Open» також став одним з етапів формування збірної команди для участі в чемпіонаті України, який з 14 по 16 вересня прийматиме Генічеськ. Крім того, на початку листопада в Харкові планується проведення Кубку України з сумо серед дорослих.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/94773