21 вересня

На Харківщині стартувала Всеукраїнська універсіада та відбувся спортивний флеш-моб

Наш регіон став центром відзначення в Україні Міжнародного дня студентського спорту. У заходах взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона привітала на Харківщині студентів-спортсменів з усіх регіонів України та побажала їм успіху на змаганнях Універсіади.

 

«Дуже гарна традиція складається на Харківщині – завжди підтримувати спорт. Я дякую всім, хто вибрав наш регіон для того, щоб розпочати студентський спортивний рух. Адже Харків студентський, Харків спортивний, Харків завжди пишався своїми спортсменами та їх здобутками, - сказала керівник області. -  Бажаю всім успіху, наснаги, віри в себе, тільки перемог та всього найкращого».

Учасників спортивного свята також привітав заступник міністра освіти та науки України Роман Греба.

«Ви мене надихаєте та вселяєте віру в те, що в України є величезне майбутнє. Ви робите Україну сильною, показуєте своїм друзям та одноліткам, як можна правильно жити та обирати спосіб свого розвитку, - відзначив Роман Греба. - Хотів би дуже сильно подякувати голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній, яка сама спортсменка і допомагає спорту, допомагає освіті стверджуватися в Харківській області».

Учасниками спортивного свята, що відбувається на території фізкультурно-спортивного комплексу «Локомотив», стали близько 5000 студентів та викладачів Харківської державної академії фізичної культури, а також спортсмени з інших регіонів України, харків'яни та гості міста. На території комплексу розмістилося 20 локацій, які представляли різні види спорту. Для гостей свята провели майстер класи, під час яких кожен мав змогу спробувати свої сили в різних видах спорту та обрати той, який йому до душі. Також частиною свята став флеш-моб із підтягування.

«Підтягуються всі - від маленьких дітей до студентів та посадовців. У флеш-мобі по всій країні братимуть участь близько 50 тисяч осіб. По Харківській області представлено 30 закладів освіти», - розповів ректор Харківської державної академії фізичної культури України Олександр Ажиппо.

Більшість змагань Всеукраїнської універсіади відбудеться в січні наступного року на різних локаціях у регіонах країни. Переможці змагань візьмуть участь у Всесвітній універсіаді.

Більше фото

Шаблоны для сайта