02 жовтня

Харківські тенісистки – срібні призерки юніорського Кубка світу

З 25 по 30 вересня в Угорщині відбулися фінальні матчі Кубку Федерації з тенісу в віковій категорії до 16 років, фіналістом якого стала збірна України.

Українська команда, до складу якої увійшли юні харківські тенісистки Дарина Лопатецька, Любов Костенко та Катерина Рублевська, успішно подолала груповий етап, вигравши матчі у збірних Іспанії, Марокко та Австралії.

У чвертьфіналі харків’янки із загальним рахунком 2:0 обіграли тенісисток з Латвії, а у півфіналі з таким же рахунком - росіянок.

Суперницями по фіналу стали американки. Саме цій збірній українки поступилися у півфіналі тогорічного юніорського Кубка Федерації. На жаль, на цей раз взяти реванш не вдалося.

За інформацією Управління у справах молоді та спорту ХОДА, у фіналі збірна України стартувала з перемоги Любові Костенко над Алексою Ноул з рахунком 6:4, 6:1. Далі Дарина Лопатецька, яка грала з травмою, поступилася Корі Гауфф 6:1, 4:6, 6:0. У вирішальному парному поєдинку Любов Костенко та Дарина Лопатецька поступилися Корі Гауфф і Алексі Ноул з рахунком 7:5, 4:6, 9:11.

 

Таким чином американки другий рік поспіль виграли юніорський Кубок Федерації U16, а українські тенісистки на цей раз стали срібними призерками.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/95176

Шаблоны для сайта