26 жовтня

Об’єкти соціальної інфраструктури відновлюють у Дворічанському районі

Сертифікати про успішну реалізацію дев’ятьох міні-проектів розвитку територіальних громад у рамках обласного конкурсу «Разом у майбутнє» вручив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов у Дворічанському районі.

«Дворічанщина вирізняється креативними ідеями та проектами. Навіть серед цьогорічних дев’яти проектів-переможців є такі, що пов’язані з сферою культури, історії, збереження спадщини. Ви також чи не більше за інших залучаєте до співфінансування проектів інвесторів, тим самим отримуєте можливість впроваджувати масштабніші проекти. Це свідчить про довіру між органами влади і бізнесу й розвиток публічно-приватного партнерства», - сказав Сергій Чернов, звертаючись до громади.

 

Він також зазначив, що за шість років існування конкурсу було реалізувано понад півтори тисячі проектів на загальну суму понад 15 мільйонів гривен. «Це півтори тисячі маленьких, але потрібних справ. Безумовно, їх треба зробити ще набагато більше. Проте саме розвитком конкурсу «Разом в майбутнє» створюємо нові стимули та спонукаємо громади проявляти ініціативу», - додав голова облради.

Так, під час свого візиту Сергій Чернов оглянув реалізований міні-проект «Відродження культури в селі Митрофанівка» у рамках якого було відновлено сільський будинок культури. У закладі відремонтували  стелі, стіни, підлогу, замінили дверей та встановили перегородки. Бюджет проекту склав 295 тисяч гривень, в тому числі із співфінансуванням з обласного бюджету 147 500 грн. Як зазначають представники ініціативної групи, проект реалізовано з метою створення на базі сільського  будинку культури виїзного центру соціальної активності для жителів сільської ради.

Громада Дворічанського району приймала активну участь в обласному конкурсі «Разом в майбутнє» з часів його заснування. Цьогоріч до участі у конкурсі від району було подано 27 проектних заявок, з яких дев’ять – перемогли.

Тож сьогодні у залі засідань Дворічанської районної ради голова Харківської обласної ради вручив представникам ініціативних груп району сертифікати про успішну реалізацію проектів після перегляду презентацій про їх впровадження.

У рамках конкурсу «Разом в майбутнє» на Дворічанщині було проведений поточний ремонт приміщення Кам’янської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.  А впровадження міні-проекту «Захист людей і довкілля – наше майбутнє» у Дворічанській ЦРЛ забезпечило безпечне отримання медичних послуг жителям району - на території лікарні усунули викиди іонізуючого випромінювання через зовнішні стелі будівлі поліклініки.  В ході реалізації міні-проекту було проведені  загальнобудівельні роботи, облаштовано інженерні комунікації та вентиляцію, також о оздоблювані роботи рентгенкабінету.

Цьогоріч оновлено й освітні заклади району. До  Топільської загальноосвітньої школи I-III ступенів було закуплено та встановлено обладнання для кабінетів: цифровий лабораторний комплекс «Einstein», інтерактивна дошка, проектор, персональний комп’ютер, новий комплект меблів.

Міні-проект «За нами майбутнє» реалізували у  Кам’янському навчально-виховному комплексі - провели поточний ремонт та облаштували вхідний тамбур для дітей дошкільного підрозділу, обладнали кімнату для медичної сестри та кімнати прийому дітей, оновили застаріле електрообладнання, придбано меблі та комп’ютерну техніку.

Також поточний ремонт у кімнатах для занять й ігор дітей провели у Богданівській загальноосвітній школі. А у Топільському яслах-садку «Топольок», який відвідують 27 дітей, проведено поточний ремонт двох кімнат: спортивної та ігрової. В рамках реалізації міні-проекту  закуплено спортивне та ігрове обладнання, комплект скелелаз, сухий басейн, батут з захисною сіткою, дитяча шведська стінка, велотренажер.

В ході реалізації міні-проекту  «Районна туристсько-краєзнавча база оздоровлення та відпочинку «Стежками Іллі Мечникова»   створена літня спортивна –туристична база: закуплено спортивний інвентар - 6 палаток, кухонне обладнання; мебель, посуд для кухні, душові та санвузли.

Окрім того, у ході реалізації міні-проекту «Популяризація минулого заради збереження майбутнього» у Дворічанському районному краєзнавчому музеї  встановлено проектор з екраном в лекційній залі музею та придбано цифрове обладнання. До того ж було придбано нову вітрину – подіум з додатковим джерелом освітлення, замками та можливістю підтримувати воложистий режим в середині.

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/20425-ob-ekti-sotsialnoji-infrastrukturi-vidnovlyuyut-u-dvorichanskomu-rajoni

Шаблоны для сайта