Print this page
05 листопада

У Мінрегіоні відзначили підготовчу роботу до будівництва медамбулаторій на Харківщині

Питання розвитку системи охорони здоров’я в сільській місцевості розглянули під час загальноукраїнського селектора 5 листопада.

Селекторна нарада відбулась під керівництвом Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка. Від Харківської області участь у нараді взяли заступники голови ХОДА Михайло Черняк та Вадим Данієлян, а також керівники РДА та відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Наводячи дані щодо ситуації в Харківській області, Михайло Черняк повідомив, що підготовчі роботи, розробка документації, а також будівництво та реконструкція сільських медичних амбулаторій відбуваються згідно з наміченими планами.

Геннадій Зубко наголосив, що реалізація проектів будівництва амбулаторій є важливою складовою виконання доручень Президента України Петра Порошенка, уряду та Верховної Ради щодо імплементації Закону «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». Віце-прем'єр-міністр повідомив, що на даний момент в Україні затверджено 513 інфраструктурних проектів, для реалізації яких в держбюджеті виділено 2,7 млрд грн.

 

Також Геннадій Зубко підкреслив, що повністю оформлені земельні ділянки для будівництва амбулаторій в 11 областях, у тому числі й Харківській.

«Більш ніж половина об’єктів вже пройшли експертизу та мають проектну документацію. Це означає, що в них оформлені земельні ділянки й можна визначати тендерні умови та генпідрядника, - відзначив Геннадій Зубко. - Хотів подякувати за продуктивну роботу тим, хто зробив найбільше в цьому напрямку й на кого можуть рівнятися інші. Це Кіровоградська, Дніпропетровська, Луганська, Харківська та Рівненська області».