07 листопада

У таких обсягах ремонти в лікарнях області не проводили жодного разу за роки незалежності. М.Черняк

Це заступник голови ХОДА заявив у ході брифінгу 7 листопада.

«Головне, що на місцевому рівні є ініціатива та політична воля голови області Юлії Світличної щодо розвитку медичної сфери. Ця робота проводиться під її особистим контролем, - зазначив Михайло Черняк. -  Є багато джерел фінансування цих робіт. Це і державний бюджет, і обласний, і Європейський інвестиційний банк, у рамках проекту якого ми ремонтуємо 13 об’єктів обласного значення».

Серед закладів, які ремонтуються за кошти ЄІБ, - обласна клінічна лікарня, дитячі обласні лікарні, інфекційні доросла та дитяча, диспансер радіаційного захисту населення, обласний перинатальний центр тощо.

«Виділяємо на ці об’єкти також кошти з обласного бюджету. Наприклад, за ініціативи Юлії Світличної було виділено майже 10 млн грн на роботи в чорнобильській лікарні – їх мають завершити до кінця року», - зауважив заступник голови ХОДА.

Він також наголосив, що місцеві бюджети також мають сьогодні можливість розвивати сферу охорони здоров’я завдяки бюджетній децентралізації.

 

«Загалом по області з місцевих бюджетів у цьому році на ремонти медичних об’єктів спрямовано майже 100 млн грн», - уточнив Михайло Черняк.

Він зупинився й на темі будівництва сільських амбулаторій у рамках ініціативи Президента щодо розвитку сільської медицини.

«Загалом визначено 50 амбулаторій, які будуть збудовані в області в рамках цієї реформи. 30 об’єктів зараз - вже в роботі. До кінця року сподіваємося закінчити біля десяти амбулаторій, по багатьох об’єктах – зробити «коробку», щоб займатися внутрішніми роботами та здати об’єкти в першому кварталі наступного року», - розповів заступник керівника області.

Найактивніше будівництво проходить у Краснокутському, Балаклійському, Харківському, Дергачівському районах.

Михайло Черняк також нагадав, що нові амбулаторії будуть забезпечені необхідним обладнанням, яке передбачене проектом будівництва, а також службовим автомобілем. Тендерні процедури щодо закупівлі транспортних засобів вже проводяться.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/95806

Фото
Шаблоны для сайта