09 листопада

Лабораторний комплекс «Еколого-енергетичної безпеки» відкрито в університеті міського господарства

Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова сьогодні масштабно відзначив Всесвітній день науки. За участі голови Харківської обласної ради Сергія Чернова у виші відбулося відкриття уніфікованого лабораторного комплексу.

Крім того, у вищому навчальному закладі підписано Угоду про співпрацю між ХНУМГ ім. О. М. Бекетова та ДК «НЕК «Укренерго»; відбулося засідання Вченої ради університету.

 

Як розповіли в навчальному закладі, відкриття лабораторного комплексу з еколого-енергетичної безпеки дозволить не лише готувати фахівців, але й виконувати науково-прикладні дослідження за напрямами енергоефективності та екологізації об’єктів-виробників та споживачів теплової енергії – котельних установок, теплових мереж, будівель.

«Завдяки сьогоднішньому нововведенню в університеті ім. О. М. Бекетова Харківщина наблизилася до розв’язання екологічних проблем завдяки зменшенню викидів в атмосферу парникових газів і забруднюючих речовин, підвищенню раціональності використання природних та енергетичних ресурсів», – говорить голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

До презентованого сьогодні комплексу входить лабораторія інноваційних енергозберігаючих технологій та лабораторія екологічного моніторингу.

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/20492-laboratornij-kompleks-ekologo-energetichnoji-bezpeki-vidkrito-v-universiteti-miskogo-gospodarstva

Шаблоны для сайта