Print this page
06 грудня

Олександр Скакун зустрівся з керівниками політичних відділів посольств країн ЄС в Україні

Офіційна зустріч з делегацією відбулась 5 грудня.

Цей захід став вже традиційним, адже керівники політичних відділів посольств країн-членів ЄС в Україні зустрічаються з органами обласної влади кожні півроку. І цього разу, попри воєнний стан, що діє на території 10 областей, у тому числі й Харківської, плани делегації не змінилися. Олександр Скакун зазначив під час зустрічі, що це - ще одне підтвердження тому, що ситуація на території Харківської області безпечна та повністю керована.

«Область продовжує жити мирним життям, але водночас ми готові до розвитку будь-яких ситуацій. Усі правоохоронні органи працюють у посиленому режимі», - сказав Олександр Скакун.

Політичний радник Представництва Європейського Союзу в Україні Фабіо Делла Піаза зазначив, що до Харкова приїхали представники близько 20 країн ЄС.

«Візит на Харківщину планувався ще до подій 25 листопада, але ми вирішили, що нам необхідно відвідати Харківщину згідно з графіком», - сказав Фабіо Делла Піаза.

 

У ході розмови здебільшого обговорювали особливості життєдіяльності регіону в період воєнного стану.

«У 2014 році наше населення отримало так зване «щеплення» від країни-агресора. З того часу ми навчилися приймати виклики сьогодення з боку нашого сусіда, – відзначив Олександр Скакун. - Родинні зв’язки між нашими регіонами дуже тісні, через це ця ситуація важка морально. Але можу вас запевнити: жителі нашого регіону – мирні та толерантні. Ми зараз знаходимо правильний баланс між реальною війною та мирним життям».

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов розповів керівникам політичних відділів посольств країн-членів ЄС в Україні про безпекові програми, що реалізуються на території Харківської області.

«Разом з європейськими партнерами Харківська область успішно реалізує програми, серед яких - і програма публічної безпеки, що спрямована на забезпечення безпеки кожного жителя області та всієї області в цілому. Розробка цього документу – це особиста ініціатива голови ХОДА Юлії Світличної. Заходи програми фінансуються бюджетним коштом і тому успішно втілюються на території області», - зазначив Олексій Максимов.

Під час візиту до Харківської області керівники політичних відділів посольств країн-членів ЄС в Україні також зустрінуться з представниками місцевого самоврядування, громадських та релігійних організацій.