22 грудня

Cніг з доріг області прибирали 138 машин та 178 робочих

У період з 21 по 22 грудня для обробки доріг використали 1316 кубометрів піщано-сольової суміші та 154 тонн технічної солі.

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

«Вдень 21 грудня зайшов циклон з північно-західної частини області зі швидкістю вітра 5 - 10 м/с при температурі від 0 до 3 градусів морозу. Розпочався мокрий сніг у таких районах, як: Богодухівський, Краснокутський, Коломацький, Валківський, Нововодолазький, Красноградський. На той час на дорогах області вже працювала спецтехніка та робітники дорожнього господарства. К вечору опади поширилися по всій області, - розповіли дорожники. - Дорожні підприємства працювали на всіх напрямках. Особлива увага була спрямована на маршрути з найбільшою інтенсивністю руху та на аварійно небезпечні ділянки (спуски, підйоми) на автомобільних дорогах державного значення».

На даний момент товщина снігового покриву в області становить від 5 до 15 см. Вдень очікуються невеликі опади й туман, на дорогах місцями – ожеледиця. Температура коливатиметься від 2 морозу до 1 градуса тепла. 23 грудня очікуються невеликі опади у вигляді мокрого снігу з дощем.

У САД попереджують: у зв’язку з переходом температури через 0°С на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху та зменшить керованість автомобілем.

 

«Автомобілістам рекомендовано бути особливо уважними за кермом, дотримуватися дистанції і не розвивати високу швидкість. Пам’ятайте, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази», - відзначили дорожники.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/96615

 

Шаблоны для сайта