26 грудня

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

26 грудня до заступника голови ХОДА зверталися за допомогою переважно у вирішенні питань зі сфер охорони здоров'я та соціального захисту.

Делегація із Зачепилівського району звернулася до Михайла Черняка стосовно подальшої роботи амбулаторії сімейної медицини в населеному пункті.

«У нашому населеному пункті офіційно нараховується 1218 осіб, але медичний заклад обслуговує значно більше людей з прилеглих територій», - зазначили заявники.

За їх словами, закладу просто необхідно закріпити за собою два фельдшери для комфортного обслуговування пацієнтів. Михайло Черняк зазначив, що це питання вже розглядається Управлінням охорони здоров’я ХОДА.

«Найближчим часом ви отримаєте відповідь і, повірте: якщо люди просять і їм це необхідно, ми, звісно, підтримаємо вас», – сказав Михайло Черняк.

 

Також до заступника голови ХОДА звернулася заявниця, котра представляла інтереси своєї матері, яка цього року не отримала субсидії на обігрів літньої кухні.

«Моїй мамі 83 роки й вона вже майже не ходить. Весь свій час вона проводить у приміщенні літньої кухні, адже воно менше, його обігріти легше й там тепліше», – сказала заявниця.

За її словами, кожного року субсидія надавалася на всі житлові приміщення, до переліку яких входила й літня кухня. Цього року її включено не було. Михайло Черняк взяв це питання на контроль і невідкладно надав доручення представникам Управління соціального захисту населення ХОДА, котрі були присутні на прийомі, розібратися в ситуації та знайти варіанти її вирішення згідно з чинним законодавством.

Також значна кількість заявників звернулися на прийом з проханнями сприяти виділенню матеріальної допомоги на лікування та придбання медичних препаратів. Громадян, які потребували лікування, направлено на обстеження до обласних медичних закладів.

Усі питання, озвучені під час прийому, будуть детально вивчені фахівцями профільних підрозділів ХОДА та Пенсійного фонду. Заявники отримають відповіді та можливу допомогу у визначені законодавством терміни.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/96670

Шаблоны для сайта