02 січня

Жителі 30 міст України та 5 країн світу одночасно виконають колядку «Нова радість стала»

Одна з найвідоміших колядок прозвучить втретє поспіль під час «Вертеп-фесту», який пройде в Харкові 12-13 січня.

У перший рік всеукраїнської акції - у 2017-му - в ній брали участь 3 міста, в 2018-му до них додалися ще 2, а в 2019 році до участі вже приєдналися 30 міст і сіл України та 5 країн - Англія, Австрія, Нідерланди, Польща і Німеччина.

У Харкові «Нова радість настала» пролунає 12 січня о 14:30 на площі Свободи відразу після параду вертепів.

«Ми координуємося з іншими зимовими фестивалями, центрами культури інших міст з тим, щоб в один день і час заспівати разом цю відому і улюблену багатьма колядку, - розповідає головний координатор фестивалю, директор БО «БФ «Харків з тобою» Олена Рофе-Бекетова. - Сподіваємося, що в її виконанні в Харкові візьмуть участь всі учасники вертеп-параду, і «Нова радість» прозвучить більш ніж в 1000 голосів. Хочемо, щоб вона звучала над Україною і захищала всіх, як своєрідний купол добра і надії».

 

До події долучаться творчі колективи, громадські організації та державні установи з усієї України - від Львова, Івано-Франківська та Хмельницького до Полтави та Сум, а також Донецької та Луганської областей. Вже другий рік поспіль в акції братиме участь Хмельницький камерний муніципальний хор.

Цього року до акції долучиться і молодь з Німеччини та Польщі. У польському місті Прошовіце за згодою місцевого муніципалітету співатимуть колядку на великому міському фестивалі.

Кожен охочий може стати організатором всеукраїнської акції у своєму місті. А також можна приєднатися до неї, прийшовши до обраної локації в одному з міст-учасників.

Крім того, організатори пропонують 12 січня о 14:30 всім охочим заспівати «Нова радість стала», зробити під час співу відеоселфі, а потім розмістити його на своїй сторінці, сторінці Вертеп-Фест у Харкові у Фейсбуку та/або в Instagram з хештегом #НоваРадисть, #ВертепФест2019.

Організатори закликають всі фестивалі, що проходять в ці дні, і творчі колективи взяти участь у всеукраїнській акції. Прийом заявок - до 10 січня за телефонами (097) 630-73-76, (066) 823-99-92 або на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Вертепні колективи можуть реєструватися для участі у фестивалі - за посиланням.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/96756

Шаблоны для сайта