Print this page
14 січня

Чугуївська дитяча художня школа імені Іллі Рєпіна крокує Європою

Юні художниці з Чугуївської дитячої художньої школи ім.І.Ю.Рєпіна отримали всесвітнє визнання у першому Інтернаціональному дитячому художньому конкурсі-виставці "Новорічний подарунок" у Франції.

Одразу 4 золоті нагороди для України здобули талановиті учениці школи: 2 золоті нагороди у віковій категорії до 10 років, та 2-золоті нагороди у середній віковій категорії 11-13 років. Це три вихованки члена Національної спілки художників України та Міжнародної Асоціації художників в Америці, директора школи Володимира Непомнящого - 10 річні Дар’я Батрєва, Любов Буртелей і Таісія Череватенко, 11 років, а також учениця викладача школи, члена Національної спілки художників України Ольги Непомнящої, одинадцятирічна Аріна Резченко.

 

Викладачі за високопрофесійну роботу з підготовки переможців нагороджені дипломами від голови міжнародного журі конкурсу.

Цей конкурс вперше започаткований Міжнародною Академією Мистецтв, культури та науки м.Париж, Французська Республіка.

Виставка робіт відкрилася саме на Різдво Христове й запропонована глядачам та гостям Парижу й Ніцци, завершиться вона наприкінці січня у Каннах на щорічному Фестивалі мистецтв.

Роботи учнів виконані на різдвяну та новорічну тематику, бо кожна дитина мріє отримати на свята свій подарунок!

Загалом у конкурсі взяли участь понад 2,5 тисячі дітей з усього світу віком від 5 до 16 років. Як кажуть організатори, вже традиційно більш частими учасниками є діти з Китаю та Західної Європи, найрідше - зі Східної Європи.

«Цінно й приємно бути серед кращих, бо наші діти гідно представили Україну, Харківську область та місто Чугуїв, а ЧДХШ ім І.Ю.Рєпіна вкотре визнана кращою.

Будемо й надалі брати участь у конкурсах міжнародного значення та прославляти батьківщину великого Іллі Рєпіна», - наголошує директор закладу Володимир Непомнящий.

В міжнародному призовому активі школи на сьогодні 16 нагород, серед яких 2 бронзові, 4 срібні та 10 золотих медалей, здобутих у країнах Європи - Франції, Словаччині, Італії, Швейцарії.

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/20977-chugujivska-dityacha-khudozhnya-shkola-imeni-illi-repina-krokue-evropoyu