18 січня

29 січня відбудеться прем’єрний показ художньої стрічки «Крути 1918»

1

Фільм став одним з переможців IX конкурсного відбору Держагентства України з питань кіно у сесії ігрових тематичних фільмів та отримав 26 млн грн державної підтримки при загальному бюджеті 52 млн грн.

Прем’єра художньої стрічки «Крути 1918», присвяченої історичній події - бою студентів під Крутами,  відбудеться 29 січня в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ».

За словами Міністра культури України Євгена Нищука, вихід цієї стрічки  є знаковою та довгоочікуваною подією, яка відтворює історичне тло боротьби молоді за незалежність держави та перегукується із сьогоднішніми подіями, які переживає Україна.

«Ми маємо пам’ятати героїчні сторінки своєї історії, своїх героїв, які зробили величезний внесок у становлення української держави», - говорить Євген Нищук.

У широкий кінотеатральний прокат стрічка «Крути 1918»  вийде 7 лютого 2019 року.

Довідка. Художній фільм «Крути 1918» (режисер - Олексій Шапарєв) знятий у жанрі «історичний екшн» за реальною історією героїчного бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року. На тлі доленосних подій у країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене «червоними» агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких - Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

 

Зйомки фільму стартували у вересні 2017 року  та проходили здебільшого у Києві – на Софійській площі, в Київській фортеці, в Музеї видатних діячів української культури. Станцію Крути знімали у селі Сигнаївка на Черкащині. Загалом до зйомок були залучені близько 1000 акторів і 2000 одиниць зброї. У зйомках батальних сцен брали участь 150 військових Нацгвардії України.

Шаблоны для сайта