15 лютого

У Краснокутському районі відкрили найбільший в області інклюзивно-ресурсний центр

Для забезпечення навчання дітей з особливими освітніми потребами відремонтували окрему будівлю.

Наразі тут працюють 8 фахівців. Заклад відвідує близько 80 дітей віком від 2 до 14 років.

Відкриваючи Краснокутський інклюзивно-ресурсний центр, заступник голови ХОДА Михайло Черняк відзначив результативність спільних зусиль обласної та районної влади у роботі щодо виконання державних програм.

«Велику увагу розвитку інклюзивної освіти на Харківщині приділяє особисто голова облдержадміністрації Юлія Світлична. Саме завдяки її ініціативі зараз у Краснокутську ми маємо один з найкращих в області ІРЦ, де проводиться корекційна робота з дітьми та навчання для дорослих щодо правильного спілкування з ними», - відзначив Михайло Черняк.

За словами голови Краснокутської РДА Олексія Белоцького, реконструкцію будівлі колишнього дошкільного закладу провели всього за 4 місяці. На ремонтні роботи залучили кошти обласного та районного бюджетів.

Наразі центр має не тільки нову будівлю, де кожен з 8 фахівців (психологи, реабілітологи, логопеди та дефектолог) має окреме приміщення для занять з дітьми, але й усі необхідні технічні засоби.

 

«Кожен кабінет облаштований за сучасними вимогами: є мультимедійні дошки, сенсорний куточок для розвантаження, спортивне обладнання в кімнаті ЛФК. Усі корекційні послуги надаються безкоштовно», - розповіла директор Краснокутського ІРЦ Ірина Столова.

Вона також відзначила, що заняття для дітей у центрі відбуваються за межами навчального процесу, тобто, після уроків у школі.

«Батьки дітей з особливими освітніми потребами багато років чекали на відкриття подібного закладу, наразі в нас навчаються близько 80 дітей з усього району з різними нозологіями», - наголосила Ірина Столова.

Як зазначив Михайло Черняк, уже найближчим часом на базі Краснокутського ІРЦ фахівці області проведуть виїзний тренінг з надання корекційної допомоги дітям.

Шаблоны для сайта