18 лютого

Громадам Харківщини розповіли про європейський досвід енергоефективності

В семінарі «Реформи в сфері енергоефективності – нові можливості для розвитку громад» взяли участь представники РДА, міських рад, ОТГ, представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Організаторами заходу виступили українсько-німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ за підтримки Мінрегіону України та Департамент ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

Відкриваючи семінар, начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту ЖКГ Наталія Горбаненко розповіла про здобутки Харківщини у сфері енергоефективності, зокрема про реалізацію обласних програм енергоефективності, «теплих» кредитів для населення, ОСББ та ЖБК, програму «Енергія світла», механізми співфінансування енергоефективних заходів, що реалізуються в рамках обласного конкурсу  «Разом у майбутнє», та про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями та проектами.

Представник Мінрегіону Ірина Вишняк розповіла про новаторства у законодавстві та про нові державні інструменти підтримки заходів з енергозбереження та енергоефективності, зокрема про Фонд енергоефективності.

 

Консультант проекту «Реформи в сфері енергоефективності в Україні», що виконується GIZ, Ірина Гудзь надала детальну інформацію про допомогу уряду Німеччини Україні у сфері енергоефективності.

Власним досвідом у впровадженні енергоефективних заходів поділилися представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з міст Харкова та Чугуєва.

Шаблоны для сайта