25 лютого

Відбулось чергове засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Захід пройшов 22 лютого під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна.

На початку засідання члени штабу доповіли Олександру Скакуну про виконану роботу та зауважили, що до штабу надійшло 2 нових звернення. По одному зі звернень на штаб були запрошені представники аграрних асоціацій. Під час засідання заявники розповіли, що їх земельні ділянки не внесені до реєстру. Заступник голови ХОДА Олександр Скакун зазначив, що це питання виноситься на розгляд штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників задля вирішення питання на користь землевласників.

«До наступного штабу представники аграрних асоціації повинні зустрітися з працівниками Держгеокадастру та розробити механізм для позитивного вирішення проблеми», - сказав Олександр Скакун.

Про результати зустрічі заступник голови ХОДА надав доручення доповісти на наступному засіданні штабу.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії із захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

 

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.

Фото
Шаблоны для сайта