28 лютого

Цього року компенсацію на придбання житла отримають близько 60 учасників АТО і ООС

Необхідні кошти на реалізацію програми з обласного бюджету виділили 28 лютого. Відповідні зміни внесли до обласного бюджету - 2019.

Програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції і операції об'єднаних сил для будівництва житла в Харківській області продовжить роботу в 2019-2021 роках. Нову програму затвердили в грудні минулого року.

«Згідно з програмою 40% вартості житла покривається коштом обласного бюджету, ще 60% оплачує учасник програми. На три роки її реалізації буде виділено 45 млн грн, тобто по 15 млн щорічно», - пояснили в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.

За прогнозами департаменту, в цьому році житло за програмою зможуть придбати близько 60 учасників АТО (ООС). Фахівці відзначили, що учасники АТО (ООС), які знаходяться на квартирному обліку, мають статус особи з інвалідністю, члени багатодітних сімей та переселенці мають право на першочергову участь у програмі.

У департаменті підкреслили, що фінансування почнеться з травня, й учасники програми зможуть обирати житло і оформляти відповідні документи. Список кандидатів для участі в програмі і їхню черговість визначає комісія, яка створена спільним розпорядженням голови ХОДА та голови облради.

 

Нагадаємо, в 2018 році житло придбали понад 50 сімей учасників АТО. Всього за три роки дії програми житло змогли придбати 142 сім'ї учасників АТО, з яких 14 мають статут ТПО (143 квартири загальною площею 8,1 тис. м кв.).

Фото пленарного засідання ХІХ сесії Харківської обласної ради VII скликання

Шаблоны для сайта