05 березня

В обласному диспансері радіаційного захисту завершили ремонт 4-го поверху та закінчують роботи на 1-му

5 березня за дорученням глави ХОДА Юлії Світличної її заступник Вадим Данієлян провів робочу нараду в лікувальному закладі.

За участю громадськості та підрядників заступник голови ХОДА оглянув результати ремонту в фізіотерапевтичному відділенні на першому поверсі й операційному блоці та реанімації на 4-му поверсі.

«Хочу відзначити, що всі роботи виконуються згідно із затвердженим графіком - Департамент капітального будівництва ХОДА виконує взяті на себе зобов'язання. Уже завершено ремонт на 4-му поверсі, на 1-му - упорядковують ванну кімнату, коридор і хол», - зазначив Вадим Данієлян.

За словами в.о. директора Обласного клінічного спеціалізованого диспансеру радіологічного захисту населення Ірини Пирогової, найближчими днями до відремонтованого операційного блоку завезуть нове обладнання: два операційні столи, дихально-наркозну апаратуру, операційні лампи.

 

Представник генеральної підрядної організації, що здійснює ремонт об'єкта, Володимир Циганков відзвітував про роботи, що проводяться на 1-му поверсі. Він зазначив, що будуть проведені роботи щодо укомплектування ванної у водолікарні, а також закінчений ремонт у фізіотерапевтичному відділенні та холі.

Директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков зазначив, що під час останньої сесії обласної ради з бюджету області виділено додаткові кошти на ремонт приміщень та облаштування віконних укосів лікарні. Також він нагадав, що до травня буде складено комплексний проект реконструкції лікувального відділення, який передбачає, в тому числі, упорядкування території. Представник проектувальника Майя Приходченко підкреслила, що проектом передбачається заміна всіх внутрішніх інженерних систем і частково - зовнішніх мереж.

«Буде упорядковано територію медкомплексу - замінені опороси для освітлення, розбита паркова алея. Також плануємо включити до проекту відновлювальні роботи в басейні. Зараз проводимо переговори з підрядниками, які займаються тепловими мережами», - сказала Майя Приходченко.

Заступник головного інженера компанії, яка вивчить питання реконструкції тепломереж, зазначив, що мережі зношені на 80%, і сьогодні шукають технічні рішення, які дозволять поліпшити якість системи водопостачання, а також дати економію теплоресурсу.

Представники чорнобильських громадських організацій подякували керівнику області Юлії Світличній за системність у роботі та висловили надію, що чорнобильська лікарня буде повністю реконструйована.

Під час наради обговорили черговість подальших робіт. Як зазначив Вадим Данієлян, відновлення лікувального закладу будуть проводити в повному контакті з представниками громадських організацій чорнобильців.

Шаблоны для сайта