Print this page
13 березня

В обласному центрі культури і мистецтва відкриється традиційна виставка писанок

Захід відбудеться 21 березня о 16:00. Вхід - вільний.

В експозиції «Вікно у Дивосвіт» буде представлено колекцію копій писанок професора Миколи Сумцова, а також роботи сучасних майстрів, членів Харківського міського клубу писанкарства імені Алли Овчаренко (загалом понад 700 експонатів).

Відвідувачі побачать традиційні українські писанки та різні види орнаментованих яєць, серед яких і дерев’яні яйця з різьбою та інкрустацією, і розписані на кераміці, і навіть бісерки-восківки. Гармонійним доповненням до писанок стануть картини на весняну тематику художниці та члена клубу писанкарства Тетяни Золотарьової.

 

Довідка. Харківський міський клуб писанкарства було створено при Центрі «Слобожанщина» у 1993 році. Клуб очолила Алла Павлівна Овчаренко (1939-2013), викладач образотворчого мистецтва, талановитий організатор і педагог. Об’єднавши навколо себе харків’ян різного віку та професій, від учнів до пенсіонерів, вона стала для них не лише наставником у писанкарстві, а й другом на все життя, і саме тому клуб має її ім’я.

Завдяки співпраці з членом Харківської організації Спілки дизайнерів України Вікторією Аністаровою, до кожної виставки створюються неповторні композиції, що поєднують народні традиції з сучасними тенденціями.