14 березня

Харків’ян запрошують відвідати виставку живопису «Кольоровий дотик»

В експозиції будуть представлені пейзажі та натюрморти, написані художником Чжу Цзяньсюнем у різних куточках України.

Експонуватися виставка буде з 21 березня по 6 квітня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

Особливості живопису Чжу Цзяньсюня – широкі контрастні мазки, цікаві композиційні прийоми, яскраві, насичені кольори, нерідко - пастозність. Стиль автора значно відрізняється від традиційного китайського живопису. Оскільки художник навчався в Харківській державній академії дизайну і мистецтв у таких майстрів, як Віктор Ковтун, Юрій Вінтаєв, Василь Ганоцький, його творчість близька до харківської школи живопису, яка несе в собі риси імпресіонізму. Але велика увага і любов до навколишнього світу та повсякденності і передача у творах стану «тут і зараз», характерні як для китайського живопису, так і для імпресіонізму, і є в творчості автора своєрідним сполучним містком між Сходом і Заходом.

 

Чжу Цзяньсюню вдалося показати свій індивідуальний погляд на природу України, на її міста, людей, на її життя. Цей погляд втілився в чудових пейзажах, міських пейзажах і натюрмортах, представлених в експозиції.

Довідка. Чжу Цзяньсюнь народився у липні 1993 року в Шеньянi, провінції Ляонiн, Китайська Народна Республіка. З живописом Чжу познайомив дідусь, і під його впливом маленький художник потрапив на бюджетне місце в державну школу Сюй Бейхонг в Шеньянi. Пізніше він переїхав до України у Харків, де вступив на кафедру станкового живопису Харківської державної академії дизайну i мистецтв, яку закінчив у 2018 р.

Урочисте відкриття виставки живопису Чжу Цзяньсюня «Кольоровий дотик» відбудеться 21 березня о 17:00.

Під час її роботи пройде низка культурологічних заходів:

22 березня о 17:00 – урочисте відкриття виставки репортажної фотографії журналіста та письменника Віталія Михайлова «Кінозірки. Медіа-персони. Селебріті».

26 березня о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «По сторінках історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Частина 3».

27 березня о 17:00 – творча зустріч з харківською художницею та майстринею Тетяною Білоус, володаркою першого місця в номінації «декоративно-ужиткове мистецтво» конкурсу митців Харківщини «Ненька», який проводився у 2018 році.

2 квітня о 17:00 – цикл лекцій з мистецтвознавства «Рєпін – невідомий художник». Лекція 17.  Лектор – доктор мистецтвознавства Шило О.

3 квітня о 17:00 – зустріч з психологом з циклу лекцій «Мистецтво жити». Тема: «Що ми знаємо і чого ми не знаємо про чоловіків. Мистецтво спілкування з ними». Частина 7. Лектор - Северіна Л.

4 квітня о 17:00 – творча зустріч з автором виставки живопису «Кольоровий дотик» Чжу Цзяньсюнем та викладачем автора, головою Харківської організації Національної спілки художників України В.Ковтуном.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/97793

Шаблоны для сайта