26 березня

У ХОДА обговорили хід будівництва сільських амбулаторій в області

Реалізація реформи зміцнення сільської медицини стала центральним питанням селекторної наради, яка пройшла 25 березня під керівництвом заступника голови ХОДА Вадима Данієляна.

На початку наради заступник керівника області зазначив, що реформування системи охорони здоров’я у сільській місцевості є одним з пріоритетних напрямків розвитку Харківської області.

«У 2018 році в регіоні розпочато будівництво 30 амбулаторій, і сьогодні є всі ресурси для того, щоб всі об’єкти були завершені у визначені строки», - підкреслив Вадим Данієлян.

За його даними, найближчим часом будівництво амбулаторій має бути завершене у Балаклійському, Красноградському, Краснокутському, Куп’янському районах, Зачепилівській ОТГ.

 

Учасники наради зупинилися, зокрема, на фінансових питаннях, що стосуються будівництва.

«Якщо за результатами коригування документації збільшилася вартість будівництва, то, будь ласка, передбачте необхідні кошти у бюджетах районів або територіальних громад», - звернувся до керівників районів заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак.

Він також повідомив, що на реалізацію заходів щодо зміцнення сільської медицини Харківській області у державному бюджеті цього року передбачено майже 40 млн грн. Крім того, з обласного бюджету передбачено співфінансування будівництва 6 нових амбулаторій на загальну суму понад 4 млн грн.

Фото
Шаблоны для сайта