01 квітня

Харківські лялькарі отримали високі оцінки на всеукраїнському огляді-конкурсі

Прем’єра режисера Оксани Дмітрієвої «Гамлет» отримала високі оцінки на VIII Всеукраїнському огляді-конкурсі театрів ляльок «Прем’єри сезону».

Цього року гостей Всеукраїнського огляду-конкурсу «Прем’єри сезону», який проводиться за ініціативою української організації Міжнародної спілки лялькових театрів UNIMA, приймав «Замок на горі» – Київський академічний театр ляльок.

У ході заходу харків’ян відзначили вісьмома дипломами – трьома срібними та п’ятьма золотими. Відзнакою «За кращу режисуру» нагороджено лідера харківських лялькарів Оксану Дмітрієву, яка не вперше привозить з цього фестивалю золотий диплом. Вкотре була визнана «Кращим художником» і творчий однодумець режисера Наталія Денисова.

 

На номінацію «Краща чоловіча роль» претендували одразу три харківських лялькарі – Олександр Маркін (Гамлет), В'ячеслав Гіндін (Полоній) та Геннадій Гуриненко (Клавдій). Володарем золотого диплому став виконавець ролі Клавдія, а його колеги цього разу отримали срібні дипломи.

Ще одне «золото» конкурсу одержав харківський «Гамлет» – це перемога в номінації «Краща вистава для молоді та дорослих». «Сріблом» фестивалю в номінації «Дебют» відзначена також робота молодого актора Максима Богаєнка, котрий виступав у ролі Лаерта. Колектив харківських лялькарів також отримав нагороду «За кращий акторський ансамбль».

Також вистава «Гамлет» подолала першу сходинку Всеукраїнського фестивалю-премії «ГРА» і потрапила у його лонг-лист у номінації «Краща експериментально-пошукова вистава».

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/98114

Шаблоны для сайта