24 квітня

У березні ліквідовано борги із заробітної плати ще на 5 підприємствах області

24 квітня пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага відзначив, що стан погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на особистому контролі голови обласної державної адміністрації.

«За березень борги із заробітної плати ліквідовані на 5 підприємствах у сумі 3,5 млн грн, скорочені – на 5 підприємствах на 3,6 млн грн», - надав дані Юрій Шпарага.

На засіданні комісії розглянуто стан погашення боргів з виплати заробітної плати на КП «Балаклійський водоканал», ТОВ «СКБ «Укрелектромаш», ПАТ «Харківський верстатобудівний завод», ДП Міністерства оборони України «Харківський завод залізобетонних виробів», ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування».

 

Керівник КП «Балаклійський водоканал» зобов’язався погасити заборгованість з виплати заробітної плати до 1 червня 2019 року, керівник ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування» – до 1 січня 2020 року.

На засіданні комісії прийнято рішення про проведення ГУ Держпраці України в Харківській області інспекційного відвідування щодо дотримання законодавства з праці на ПАТ «Харківський верстатобудівний завод» та у ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/98522

Шаблоны для сайта