02 травня

У ХОДА обговорили питання забезпечення населення якісною питною водою

26 квітня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера пройшло засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

«Для реалізації державної політики щодо забезпечення населення регіону якісною водою діє програма «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки», - зазначив Марк Беккер.

«Централізованим водопостачанням в області забезпечено 17 міст, 53 селища міського типу та 365 сіл. Чисельність населення, охопленого центральним водопостачанням, – 1,8 млн осіб», - зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ОДА Сергій Магдисюк.

За його словами, в області постійно проводиться комплексна реконструкція об’єктів водопостачання.

«Коштом обласного, районного та місцевого бюджетів було проведено реконструкцію водонапірної башти у селі Калинове Золочівського району та будівництво 2 башт у Дергачівському та Краснокутському районах, – сказав Сергій Магдисюк. – Також побудовано свердловини у Зміївському та Краснокутському районах».

 

Він зазначив, що також у низці міст та районів проведено капітальний ремонт та реконструкцію водопровідних мереж.

«Ми також придбали енергоощадне насосне обладнання для об’єкта водопостачання міста Люботин та обладнання з реалізації водообміну в Краснопавлівському водосховищі», - сказав Сергій Магдисюк.

За його словами, програма «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 рр. продовжує працювати і в 2019 році.

«У 2019 році з обласного бюджету передбачено близько 110 мільйонів гривень на проведення першочергових робіт. У цілому планується провести ремонт або заміну майже 52 кілометрів водопровідних та 9 кілометрів каналізаційних мереж», - зауважив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ОДА.

Також у ході засідання комісії було обговорено стан територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення населення Харківської області та стан виконання заходів щодо недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області.

Шаблоны для сайта