31 травня

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилась виставка «Всесвіт кольору»

Роботи художниці Людмили Горбатенко можна подивитись до 6 липня.

Виставку складають асоціативно образні кольорові композиції, що нагадують музичні твори, в яких за допомогою ритмічної організації руху світла та кольору створюються неповторні образи, в яких кожен глядач може відчути своє бачення світу.  Кольоропис, як творчий метод образотворчості, з часів перших світових модерністичних експериментів, поступово закріпився на межі асоціативного та абстрактного живопису. Наразі він став широким полем мистецьких пошуків і реалізації творчих фантазій на будь-якому етапі опанування художньою наукою.

Довідка. Людмила Горбатенко народилась 20 лютого 1968 року у с.Ордівка Харківської області. Художник, член Національної спілки художників України. Доцент кафедри живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Учасник всеукраїнських та міжнародних конференцій та виставок. Має близько 60 наукових публікацій в Україні та за кордоном.

 

Під час роботи виставки «Всесвіт кольору» відбудеться низка творчих заходів:

4 червня  о 17:00 – поетичний вечір Ави Ліберті «Голос Лірики»;

5 червня о 17:00 – цикл лекцій Олександра Шила з мистецтвознавства «Рєпін – невідомий художник»;

6 червня о 17:00 – зустріч з психологом Лориною Севериною з циклу лекцій «Мистецтво жити»;

11 червня о 17:00 – лекція з циклу «Eхlibris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «По сторінках історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Частина 6».

12 червня о 16:00 – перегляд відеозапису концерту з Мілану 2015 року - музика Петра Чайковського та Ніно Рота. Концерт для гітари з оркестром - композитор Родриго, гітарист-віртуоз Пако де Лусія.

13 червня о 17:00 – творча зустріч з поетесою, письменницею, виконавицею  власних творів Елеонорою Булгаковою;

З 20 червня  о 17:00 – урочисте відкриття персональної виставки живопису харківського художника Віктора Тупіцина;

25 червня о 17:00 – урочиста презентація  персональної виставки з кольоропису Людмили Горбатенко «Всесвіт кольору»;

26 червня о 17:00 – творча зустріч та майстер-шоу з автором персональної виставки з кольоропису «Всесвіт кольору» Людмилою Горбатенко.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/98991

Шаблоны для сайта