Print this page
11 червня

У Чугуєві нагородили переможців І Міжнародного конкурсу-виставки дитячої творчості «Рєпін об’єднує світ»

7 червня також відкрилась виставка робіт юних художників.

Конкурс, присвячений 175-й річниці з дня народження Іллі Рєпіна, об’єднав талановитих дітей з чотирьох країн світу – України, Білорусі, Казахстану та Росії. Його започаткували Чугуївська міська рада та Чугуївська дитяча художня школа імені І.Ю. Рєпіна.

На огляд виставкового комітету були представлені роботи 300 юних художників від 9 до 17 років – учнів художніх шкіл, шкіл мистецтв, художніх відділень мистецьких шкіл, вихованців художніх студій будинків культури. Нашу країну на конкурсі представляли юні художники з Харківської, Полтавської, Чернівецької, Запорізької, Тернопільської областей.

Переможців визначало міжнародне журі, до складу якого увійшли заслужені художники та діячі культури та мистецтв України та Росії, представники депутатського корпусу Чугуївської міської ради, керівники місцевого самоврядування.

 

Серед дипломантів конкурсу - багато дітей – вихованців Чугуївської дитячої художньої школи імені І.Ю. Рєпіна: Вікторія Іванова та Вікторія Кирилюк, Анастасія Іщак та Микита Личман, лауреат 3 ступеню (бронзова медаль) Віолетта Снурнікова, лауреат 2 ступеню (срібна медаль) Ольга Лацик.  

Стали лауреатами 1 ступеню та золоті нагороди завоювали: Юлія Джамєєва, Єлізавета Кретова, Дарина Яковлєва. Гран-прі та кубки переможців отримали Аріна Резченко та Софія Єфімова. Серед нагороджених – дипломант конкурсу  Дарина Могильна з Харкова (учениця дитячої художньої школи №2) та лауреат 2-ступеню (срібна медаль), Олександра Герцова з міста Ізюм Харківської області (дитяча художня школа ім. С.І. Васильківського). Гран-прі та кубок переможця у молодшій групі отримала Попова Таїс з Воронежа, РФ.

Нагороди дипломантам, лауреатам та володарям Гран-прі конкурсу «Рєпін об’єднує світ» вручили міський голова Чугуєва Галина Мінаєва разом зі співголовою журі конкурсу директором Чугуївської дитячої художньої школи, членом НСХ України та Міжнародної асоціації художників в Америці, Кавалером Ордену за заслуги Міжнародної академії Володимиром Непомнящим.

Не всі переможці змогли приїхати на церемонію нагородження. Тож, деякі з них надіслали відеозвернення: лауреат 3 ступеню (бронзова медаль) Пєчєнкіна Поліна, м.Алмати, та колектив учнів з м.Серпухова, РФ, серед котрих - лауреат 2 ступеню Чулкова Ангеліна, лауреат 3 ступеню Баранова Ксенія та дипломант Паєшина Христина, дипломанти з Білорусі Козел Анастасія та Альховік Анастасія.

Нагороди та подарунки отримали не тільки юні художники, а й їхні викладачі. 

Спеціальні нагороди за пропозицією членів журі конкурсу було присуджено й авторам творчих робіт. Їх отримали вихованці мистецьких закладів Казахстану, міст Полтава та Запоріжжя, Чернівецької та Тернопільської областей та учні ЧДХШ ім.І.Ю.Рєпіна.

Подарунком для гостей свята стали виступи солістів та колективів Чугуївської дитячої музичної школи.