11 червня

Харківські борці здобули медалі чемпіонату Європи

З 3 по 9 червня в іспанському місті Понтеведра проходили змагання з греко-римської, вільної та жіночої боротьби серед юніорів, на яких спортсмени Харківщини вибороли срібну та три бронзові нагороди.

Нашу область у складі збірної України представляли шість борців. Четверо з них повернулися з медалями. Усі нагороди були завойовані представниками вільного стилю.

Срібним призером у вазі до 61кг став Олександр Євсєєнко. На шляху до фіналу він здолав суперників з Молдови, Македонії та Угорщини, але в двобої за «золото» поступився борцю з Вірменії.

Бронзовими призерами стали Каміль Керімов (вагова категорія - до 57 кг), Демід Караченко (вагова категорія - до 86кг) та Христина Малявка (жіноча боротьба, вагова категорія - до 68кг).

На жаль, у боротьбі греко-римським стилем харківським борцям завоювати медалі не вдалося. Давид Шадт у вазі до 87кг поступився в чвертьфіналі майбутньому бронзовому призеру з Білорусі, а Владислав Коваленко в ваговій категорії до 130кг у чвертьфіналі також поступився майбутньому володарю «бронзи» з Угорщини.

 

Загалом на цьому чемпіонаті українські борці завоювали 1 золоту, 4 срібні та 8 бронзових нагород, а також посіли друге загальнокомандне місце в жіночій боротьбі. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Шаблоны для сайта