18 червня

Рішення щодо назв об’єктів топоніміки мають прийматися відповідно до чинного законодавства

ХОДА наголошує на необхідності дотримання закону під час розгляду міською радою петиції стосовно перейменування у Харкові проспекту Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова.

Органи місцевого самоврядування мають право приймати рішення щодо назв проспектів, вулиць або площ на відповідній території. Депутати місцевих рад, як обрані представники громади, наділені такими повноваженнями. Але, безумовно, діяти вони повинні у суворій відповідності до чинного законодавства!

Тому позиція обласної державної адміністрації однозначна - чітке дотримання законодавства України, проведення суспільного діалогу з громадою у формі відкритих громадських слухань або консультацій з усіма зацікавленими сторонами та нестворення конфліктних ситуацій, що призводять до штучного підвищення суспільної напруги у Харкові.

 

Харків’янам потрібен мир, спокій, єдність та розвиток рідного міста. 

У зв’язку з цим голова обласної державної адміністрації доручила правоохоронним органам області вжити всіх заходів щодо забезпечення громадського порядку та дотримання чинного законодавства міською радою під час розгляду зазначеного питання.

Шаблоны для сайта