Print this page
11 липня

За підсумками 2018 року ГУ Держпраці в Харківській області визнали кращим в Україні

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час колегії Держпраці 11 липня.

Розпочинаючи захід, Михайло Черняк передав вітання учасникам від голови Харківської ОДА Юлії Світличної та зазначив, що питання безпеки на робочих місцях знаходиться на її особистому контролі.

«Ми всі - одна команда, єдине ціле, яке працює саме для того, щоб підвищити соціальні стандарти, - сказав Михайло Черняк. - У нас правова держава, й усі правові норми, які ми сьогодні захищаємо, захищають працівника та зобов’язують керівника виконувати ці вимоги в повному обсязі».

Заступник голови ХОДА зазначив, що за час роботи колегії вже є позитивні зрушення.

«За результатами роботи в 2018 році управління Держпраці в Харківській області відзначене офіційно як краще в Україні. За цифрами рейтингу стоять реальні справи та кропітка робота працівників управління. Та головне – завжди пам’ятати, що це все робиться заради людей», - сказав Михайло Черняк.

 

За словами начальника ГУ Держапраці в Харківській області Володимира Рожанського, таких результатів вдалося досягти завдяки співпраці з обласною державною адміністрацією.

«Хочу особисто подякувати голові ХОДА Юлії Світличній та структурним підрозділам ОДА за ту підтримку, яку ми постійно відчуваємо», - зазначив Володимир Рожанський.

Під час заходу обласне управління Держапраці відзвітувало перед запрошеними та членами колегії за свою діяльність впродовж першого півріччя 2019 року. За цей час спеціалісти провели 229 інспекційних відвідувань з питань легалізації зайнятості, в ході яких виявили 848 працівників, що були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин. Працівники ГУ Держпраці наклали на порушників 81 штрафну санкцію на суму 66,5 млн грн.