19 липня

Харківщина провела половину необхідних робіт із підготовки до зими

Підсумки першого етапу підготовки до опалювального сезону підбили під час чергового засідання обласного штабу.

Відкриваючи роботу штабу, перший заступник голови ХОДА Марк Беккер відзначив, що в області завершився перший етап перевірки готовності районів та міст до проведення осінньо-зимового періоду 2019 - 2020 років. Перший заступник голови ХОДА зауважив, що цей процес - на особистому контролі керівника області Юлії Світличної, яка неодноразово наголошувала на персональній відповідальності очільників органів місцевої влади та самоврядування за хід опалювального сезону на території міст та районів.

«Плани підготовки до опалювального сезону в регіоні виконуються вчасно. За виключенням окремих територій, регіон перетнув позначку 50%», - сказав перший заступник голови ХОДА.

Під час чергового засідання обласного штабу розглянули стан готовності до опалювального сезону об'єктів ЖКГ та соціальної сфери міста Харків. За інформацією заступника міського голови Андрій Руденка, житловий фонд обласного центру готовий до зими на 40%.

 

«Усе, що стосується підготовки житлового фонду, проходить у рамках плану, - сказав Андрій Руденко. – Є незначні затримки в Київському та Шевченківському районах – це 10 - 15 будинків. До 1 серпня цю проблему буде вирішено».

Заступник міського голови відзначив, що існує проблема кадрів, яких не вистачає для проведення робіт згідно з графіком, але найближчим часом цю проблему також усунуть.

Марк Беккер наголосив, що всі роботи повинні бути виконані вчасно, й для цього ХОДА готова надати підтримку у вирішенні проблемних питань.

Шаблоны для сайта