06 серпня

Харківські театрали, музиканти й експерти з інклюзії створюють виставу для дітей

За кілька місяців у Харкові можна буде побачити результат спільної роботи спеціалістів з різних сфер – виставу, орієнтовану на особливості розвитку різних дітей. Головне завдання для команди проєкту – щоб цікаво було всім, хто має вік від трьох до дев’яти років.

Над створенням вистави «Три лисички» працюють режисер Яніна Зеленська, актори Аліна Богданович, Ольга Поленова, Маргарита Бордіян, Анна Ревізор, Олександр Олешко, драматург Юлія Тараненко, художник Дар’я Кушніренко, музиканти Євген Золотухін і Катерина Безугла, спеціалісти з інклюзії та розвитку дітей Марія Ясеновська та Наталя Федак. Останні вже проводять тренінги, щоб занурити колектив до теми та контролювати формування вистави. 

 

За словами координаторки проєкту Анастасії Волкової, в процесі семінарів і тренінгів команда працює над розробкою спеціальних ігор. Окрім створення вистави, учасники відвідають кілька сімей, щоб привітати з днем народження дітей з інвалідністю. 

«Перед тим, як йти з іграми до дітей, краще самому добре в них розібратися: як грати і яку користь вони з собою несуть. Цьому було присвячено перший семінар Наталії Федак. Він допоміг і в репетиційній роботі над виставою, і в підготовці свята, з яким актори прийдуть до родин вітати маленьких іменників. Адже одне з ключових питань, на якому концентрується вся команда – як дати максимум вражень і переживань кожній дитини, з якою ми будемо працювати», – підкреслила Анастасія Волкова. 

Шість безкоштовних показів вистави «Три лисички» відбудуться на сцені харківського Будинку актора вже в жовтні 2019 року. Ще двічі виставу зіграють у Полтаві.

Проєкт реалізується ГО «Платформа театральних ініціатив» за підтримки Українського культурного фонду. Для команди він є продовженням роботи зі створення театральних продуктів для дітей, зокрема «Лікар Посміхайко», «Дружочок Сонечко», «Казки Джулії. Кит і Равлик» (вистава отримала приз глядацьких симпатій конкурса Taking The Stage від British Council Ukraine).

Довідково: 

Український культурний фонд – державна установа, створена у 2017 році на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/22224-kharkivski-teatrali-muzikanti-j-eksperti-z-inklyuziji-stvoryuyut-vistavu-dlya-ditej

Три лисички 1
Три лисички
Три лисички 4
Три лисички 3
Три лисички 2
Шаблоны для сайта