Print this page
06 серпня

З початку року на виплати пенсій жителям області спрямували понад 14 млрд грн

6 серпня заступник голови ХОДА Михайло Черняк взяв участь у засіданні колегії ГУ Пенсійного фонду в Харківській області.

Учасники заходу підбили підсумки роботи Пенсійного фонду в першому півріччі 2019 року.

За даними фонду, на даний момент в регіоні проживає 791 тисяча пенсіонерів. З них 747,7 тис. отримують трудові пенсії, 43,4 – пенсіонери силових структур. На пенсійні виплати у першому півріччі цього року було спрямовано 14 млрд 332 млн грн. Крім того, 803 млн грн було спрямовано на виплату житлових субсидій.

Усі виплати та допомоги здійснювалися своєчасно та в повному обсязі.

«Надходження власних коштів ГУ Пенсійного фонду за цей період склало 6,4 млрд, планове завдання виконано на 111,7%. Важливим джерелом для збільшення надходжень є легалізація праці та збільшення кількості застрахованих осіб – найманих працівників. Такі результати стали можливими завдяки налагодженню плідної співпраці з обласною державною адміністрацією, з територіальними органами Державної фіскальної служби та Держпраці, місцевими органами влади», - зазначив голова ПФ області Віктор Ачкасов.

 

Середній розмір пенсії по області сьогодні становить 3049 грн (проти 2591 за аналогічний період минулого року). У цьому році пенсії призначено 12,7 тис. громадян, проведено індивідуальні перерахунки 26,8 тис. пенсіонерам.

«Приємно відзначати позитивну динаміку в роботі фонду. Особливо враховуючи те, що навантаження збільшилося, оскільки в цьому році житлові субсидії також проходять через Пенсійний фонд. Зараз субсидії отримують майже 270 тисяч домогосподарств, у опалювальний період ця кількість зросте. Відповідно, зросте і навантаж на співробітників фонду. Дякую вам за роботу. Адже майже кожна третя людина в області стикається з органами Пенсійного фонду. І саме зі спілкування з вами люди роблять висновки щодо того, як ними опікується держава», - зазначив Михайло Черняк.

У ході колегії також обговорили питання модернізації Пенсійного фонду та впровадження єдиних стандартів і технологій обслуговування громадян і перехід на електронний документообіг. Ще одним питанням колегії став розвиток персоналу органів Пенсійного фонду та підвищення його професійної компетенції.