02 вересня

У Дворічанській загальноосвітній школі відкрито інклюзивно-ресурсний центр

2 вересня за завданням керівниці області Юлії Світличної заступник голови ХОДА Вадим Данієлян з робочою поїздкою відвідав Дворічанський район.

Разом із головою районної державної адміністрації Іриною Григоренко він привітав школярів, їхніх батьків та вчителів з новим навчальним роком.

«Зичу школярам району успіхів у навчанні, бути наполегливими в підкоренні шкільних висот, отриманні нових знань. Батьками та вчителям – добробуту та терпіння», - звернувся до жителів району Вадим Данієлян.

Після урочистостей до свята Першого дзвоника в приміщенні Дворічанської ЗОШ відкрили сучасний інклюзивно-ресурсний центр.

«Це перший заклад у Дворічанському районі, де проводитимуть корекційні заняття та надаватимуть фахову підтримку дітям з особливими освітніми потребами. З дітьми тут працюватиме логопед, реабілітолог, дефектолог, психолог та вчитель фізичної культури. Батьки та вчителі інклюзивного класу також можуть отримати у центрі безкоштовну консультацію щодо розвитку дитини. Для цього там передбачили окремий кабінет. Він стане платформою, зокрема, для профільних тренінгів та семінарів-практикумів», - розповіла директорка Дворічанського інклюзивно-ресурсного центру Алла Кадун.

 

Вона також зауважила, що для проведення корекційних занять центр обладнано наочними та дидактичними матеріалами. Під час роботи вчителі зможуть використовувати сучасну техніку – планшети, принтери, ноутбуки.

Наприкінці візиту до школи Вадим Данієлян ознайомився з результатами капітального ремонту школи, який здійснювався, в тому числі, за кошти обласного бюджету. Так, за два роки було утеплено фасад навчального закладу, проведені ремонтні роботи внутрішніх приміщень, капітально відремонтовано спортивну залу та замінено покрівлю школи.

Шаблоны для сайта