Print this page
10 вересня

До 125-річчя Олександра Довженка в Харкові проведуть інтерактивну виставку та флешмоб

Заходи в рамках «ДовженкоFest» стартують у день народження письменника й кінорежисера - 10 вересня - та триватимуть до кінця місяця.

Проєкт «ДовженкоFest» організований КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» за підтримки Управління культури й туризму ХОДА. У рамках фесту відбудеться низка культурних заходів.

Так, 10 вересня о 16:00 у приміщенні КЗ «ООМЦКМ» (вул. Пушкінська, 62) відбудеться урочисте відкриття інтерактивної виставки «Довженко – найбільш відомий у світі українець ХХ століття». На ній будуть представлені карикатури, шаржі, фотографії зі знімальних майданчиків і цікаві маловідомі факти про життя Олександра Довженка. Виставка матиме сучасний формат: відвідувачі зможуть ознайомитися з експонатами за допомогою аудіогіда – щоб підключитися до нього, буде достатньо зчитати за допомогою смартфону QR-код перед входом до виставкової зали.

 

13 вересня о 16-й годині на сходинках перед центральним входом до приміщення КЗ «ООМЦКМ» відбуватиметься флешмоб «Харків читає Довженка» із залученням членів Національної спілки письменників України, відомих поетів Харківщини та студентської молоді Харкова. Під час цього заходу кожен бажаючий зможе прочитати уривок з будь-якого твору, щоденників і листів Олександра Довженка. Для цього на імпровізованому сценічному майданчику буде «вільний» мікрофон.

Упродовж «ДовженкоFest» також заплановано проведення інтерактивного заходу «Художня майстерня», під час якого на учасників чекає майстер-клас з малюнку.