12 вересня

Розвиток медіаресурсів у громадах – найкращий шлях зворотного зв’язку з громадами

Сьогодні у Держпромі за ініціативи Харківської обласної ради спільно з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області пройшов навчальний семінар-практикум, де громади обмінювалися досвідом організаційного та інформаційного забезпечення роботи місцевих рад. Участь у заході взяли перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, представники виконавчого апарату Харківської обласної ради – керуючий справами виконавчого апарату Сергій Клименко, начальник управління з організаційних питань діяльності ради Ольга Бондаренко, начальник відділу по роботі з громадськіцстю та ЗМІ Володимир Дягілев, фахівці районних та міських рад, ОТГ.

 

Відкриваючи семінар, Микола Тітов наголосив присутнім, що визначені теми для обговорення наразі є дуже актуальними, бо з 1 жовтня обмін документами між міністерствами, відомствами, регіональними органами влади має відбуватися повністю в електронній формі, що в свою чергу скоротить час на доставку та обробку документів.

«Багатьом громадам та сільським радам, на жаль, перед тим, як перейти до електронного документообігу потрібно взагалі привести до належного стану паперові документи, – підкреслює Микола Тітов. – Готуючи семінар ми зібрали найнеобхідніші документи з організаційного забезпечення роботи місцевих рад у методичний матеріал».

Зокрема, методичний матеріал містить у собі рекомендації з організації проведення сесії, ведення офіційної документації, діяльності постійних комісій та місцевих рад загалом.

Практичним досвідом щодо інформаційного забезпечення роботи місцевих рад поділилася Катерина Яресько, завідувач кафедри управління соціальними комунікаціями ХНЕУ ім. Семена Кузнеця.

За її словами, чим більше медіаплатформ використовують громади, тим краще, бо це місток для зв’язку із мешканцями, потенційними партерами та інвесторами: «Це можуть бути як офіційні медіа, сайт громади, так і неофіційні – ТБ, соцмережі, чати. Динаміка розповсюдження інформації через зазначені ресурси значно вища, тому не потрібно нехтувати цими джерелами комунікації».

На думку спікера, будь-яку подію, що відбулася у громаді, треба висвітлювати у декільках форматах: у текстовому вигляді, фотографіями, відеороликами, презентаціями, тощо. «Такий підхід до оприлюднення подій та новин свідчитиме про те, що громада працює прозоро, а також відкрита та готова до співпраці», – переконана Катерина Яресько.

До того ж, Сергій Клименко вважає, що медіаресурси – найкращий канал для отримання зворотного зв’язку з громадою. «Мешканці таким чином відчуватимуть, що мають доступ до інструментів прийняття рішень, можуть зробити свій внесок у розвиток громади пропонуючи шляхи для вирішення болючих питань», – сказав він.

Шаблоны для сайта