08 жовтня

У Харківській області комплексно перевірять виконання вимог законів з питань техногенної безпеки

Це питання обговорили під час селекторної наради, що відбулась 7 жовтня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

У ході наради розглянули питання виконання вимог закону та інших правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту та діяльності аварійно-рятувальних служб у Харківської області.

Марк Беккер зазначив, що на даний момент територіальна підсистема цивільного захисту Харківської області, яка була створена розпорядженням голови ХОДА в 2016 році, працює в режимі повсякденного функціонування, всі її складові вживають заходи щодо недопущення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій.

«Ефективність роботи підтверджено під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня, яка виникла в березні 2017 року на території бази зберігання озброєння та боєприпасів Збройних Сил України в місті Балаклія. Тоді було здійснено евакуацію понад 20 тисяч людей, забезпечено їх тимчасове розміщення та життєзабезпечення», - сказав Марк Беккер.

 

За словами заступника голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал-майора служби цивільного захисту Миколи Ільченка, комплексна перевірка є плановою.

«Метою перевірки є вивчення та визначення стану впровадження всіх напрямків та заходів державної політики у сфері цивільного захисту та організація роботи з питань техногенної, пожежної безпеки на території Харківщини в цілому та в деяких районах області, зокрема, а саме: Валківському, Зміївському, Дергачівському та Харківському».

Перший заступник голови ХОДА зазначив, що за результатами перевірки оцінка буде надана як окремим складовим, так і в цілому всій територіальній підсистемі єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області. Також під час заходу директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко ознайомив присутніх з техногенно-екологічною ситуацією на території Харківської області.

Фото
Шаблоны для сайта