08 жовтня

У юридичній столиці України привітали правників

Урочистий прийом з нагоди професійного свята юристів відбувся сьогодні у Будинку рад. Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав та відзначив нагородами регіону найфаховіших правників краю за їх професійність та вклад у захист конституційних прав і свобод громадян.

До привітань юристів Харківщини долучилися Ніна Карпачова, уповноважений Верховної Ради України з прав людини (1998–2012 рр) та Володимир Кривобок, голова Харківської обласної організації Союзу юристів України.

 

Сергій Чернов, звертаючись до присутніх, наголосив на винятковій ролі юристів у законодавчому забезпеченні реформ в усіх сферах. Особливо виділив вклад правників Харківщини у підготовку та впровадження децентралізації.

«Немає жодної сфери діяльності, жодного органу або підприємства, які б обходилися без консультації юриста. Саме ви робите значний внесок у розбудову держави та громадянського суспільства.

Небезпідставно Харківщину називають юридичною столицею, адже саме тут завдяки численним вищим навчальним закладам правничого профілю, Національній академії правових наук генеруються ідеї, відстоюється принципова й державницька позиція. Тут закладалася юридична школа України і писалася Конституція нашої держави», – сказав Сергій Чернов.

Як нагадала Ніна Карпачова, День юриста в Україні відзначається щороку 8 жовтня невипадково: професійне свято встановлено згідно з указом Президента України, оскільки саме 8 жовтня в 1016 році Київський князь Ярослав Мудрий видав перше зведення законів «Руська правда».

«Професія юриста розвиває чимало якостей. Але, на мою думку, фаховий юрист має бути справедливим. У цьому й полягає принцип верховенства права. Зичу вам у своїй діяльності завжди бути вірними цьому постулату», – побажала колишній уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Сергій Чернов також наголосив, що у нинішній перехідний період для нашої держави юристи формують і направляють національний і міждержавний діалог. Тож, чинити за законом для кожного правника – вимога часу і всього українського суспільства.

IMG_8127
IMG_8099
IMG_8119
IMG_8102
IMG_8145
IMG_8103
IMG_8220
IMG_8158
IMG_8239
IMG_8231
IMG_8178
IMG_8216
IMG_8248
IMG_8254
Шаблоны для сайта