15 жовтня

На дорогах Харківщини готуються запровадити контроль над перевезенням великих вантажів

Під час робочої поїздки у Лозівський район голова Харківської обласної ради Сергій Чернов ознайомився зі станом капітального ремонту автомобільної дороги на ділянці Мерефа – Павлоград, а також оглянув облаштування вагового майданчику.

Як повідомив Лозівський міський голова Сергій Зеленський, на ділянці дороги Мерефа – Павлоград капітальний ремонт продовжується на відрізку 11 км 200 м. «Кошти виділені з Державного бюджету. Розпочато облаштування основи дороги. Кладка у два шари гранітно-цементної суміші. Третій шар – дрібнозернистий асфальт. Вартість всіх робіт 1 млрд 500 млн грн. Було оголошено тендер на 1 млрд 800 грн. Виграв підрядник, що запропонував вартість 1 млрд 500 млн грн. Отже, заощаджені 300 млн грн державних коштів. 1 млрд грн були виділені чотири місяці тому, залишилося освоїти 500 млн грн».

 

Сергій Чернов зазначив, що таким чином, у південному напрямку з Харкова до кордону з Дніпропетровською областю буде сучасна дорога високої якості, спроможна витримувати велике навантаження. «Це буде значним стратегічним кроком у розвитку інфраструктури регіону. Думаю, що в Україні за останні роки не знайдеться прецедентів виконання подібних робіт у такі короткі терміни й такої якості, з таким великим фінансуванням».

За словами Сергія Зеленського, роботи триватимуть поки дозволятиме погода. Але, на його думку, основна частина робіт буде завершена до кінця року. Крім того, за кошти обласного бюджету ведеться будівництво та облаштування вагового комплексу. Що дасть можливість контролювати перевезення великих вантажів по цій ділянці магістралі.

«Саме на цій дорозі ми хочемо випробувати це обладнання та механізм контролю за перевезенням великих вантажів, - говорить Сергій Чернов. Відсутність такого контролю приводить до того, що наші дороги, які за технічною документацією мають експлуатуватися не один десяток років, ледве витримують рік чи два. Тож, якщо випробування механізму контролю за перевезенням великих вантажів дасть позитивний результат, цей досвід буде перенесений на інші ділянки автомобільних доріг Харківщини», - повідомив голова Харківської обласної ради.

Шаблоны для сайта