23 жовтня

З початку жовтня заборгованість із зарплати на підприємствах області скоротилась на 72,5 млн грн

23 жовтня відбулось чергове засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, в області скоординована робота всіх державних органів, які мають контролюючі функції щодо своєчасної виплати заробітної плати. Зокрема, налагоджено співпрацю з ГУ Держпраці, ГУ Нацполіції, територіальним управлінням юстиції, обласними об’єднаннями профспілок та роботодавців.

«З початку жовтня 2019 року заборгованість із заробітної плати на підприємствах області скоротилась на 72,5 млн грн, у тому числі ліквідовані борги на КП «Харківські теплові мережі» (63,6 млн грн)», - підкреслив Юрій Шпарага.

Він також наголосив, що борги на підприємствах комунальної форми власності є неприпустимими. На дату засідання залишаються борги на двох комунальних підприємствах: у виробничому управлінні комунального господарства Люботинської міської ради та на Красноградському підприємстві теплових мереж. Комісія рекомендувала їх засновникам винайти можливість надання фінансової підтримки підприємствам для погашення боргів їх працівникам.

 

Крім того, на засіданні інформували про причини виникнення або зростання боргів керівники Харківського казенного експериментально протезно-ортопедичного підприємства, ДП «Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування», Інституту тваринництва Національної академії аграрних наук України, ТОВ «Виробничо-кондитерське підприємство «Авеста».

По кожному підприємству-боржнику визначені можливі шляхи погашення боргів, надані відповідні доручення. На завершення засідання Юрій Шпарага звернув увагу керівників підприємств-боржників на можливість притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення термінів виплати заробітної плати.

Шаблоны для сайта