25 жовтня

На Харківщині найбільшими темпами в Україні розвивається пластовий рух

Це та інші питання обговорили під час засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання, що відбулось у ХОДА.

Зустріч членів коордради проходила під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева. Він відзначив плідну співпрацю облдержадміністрації з патріотичними громадськими організаціями й об’єднаннями.

Голова Харківського обласного осередку молодіжної організації «Пласт - Національна скаутська організація України» Ірина Голубєва відзначила, що на Харківщині пластовий рух розвивається найбільшими в країні темпами. Наразі тільки в Харкові налічується понад 200 учасників.

«Величезний внесок у це зробила ХОДА та її структурні підрозділи. Протягом останніх двох років ми отримали дуже потужну підтримку від області, зокрема, частина вишколів і таборів була профінансована коштом структурних підрозділів ХОДА, а також районних адміністрацій в області», - зазначила Ірина Голубєва.

Про позитивні результати співпраці також говорили лідери громадських організацій. Зокрема, голова Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Павло Федоров подякував ХОДА за організаційну роботу у створенні монументу захисникам України.

 

Також під час засідання говорили про досвід роботи з національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Валківському районі, про необхідність впровадження безкоштовних курсів української мови, проведення в листопаді обласного вишколу для підготовки тренерів-вихователів з організації національно-патріотичних ігор для молоді «Джура». Крім того, керівник громадської організації «Адаптаційний центр» Віталій Янов доповів про запровадження щорічного турніру з футболу пам’яті Данила Дідика, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року.

Фото
Шаблоны для сайта