13 листопада

Михайла Черняка попросили вирішити питання введення в експлуатацію нової амбулаторії в Зачепилівському районі

Сімейна лікарка з села Бердянка звернулася до заступника голови ХОДА під час прийому громадян 13 листопада.

Заявниця розповіла про те, що амбулаторія в Бердянці, збудована навесні цього року, досі не працює. Так само не використовується службовий автомобіль, придбаний для медзакладу, і лікарка, яка обслуговує сім населених пунктів, їздить до пацієнтів на власній автівці.

«Працюємо в старій амбулаторії, вона в аварійному стані. Нова будівля – комфортна, обладнана всім необхідним, досі пустує. Там є лабораторія, де можна проводити клінічні аналізи. Я переймаюся через те, що амбулаторія пустуватиме взимку без опалення, і обладнання може зіпсуватися», - поділилася сімейна лікарка.

Михайло Черняк запевнив, що негайно зв’яжеться з місцевим керівництвом, щоб з’ясувати, чому заклад не ввели в експлуатацію.

«Це неприпустимо. У будівництво вклали багато сил і коштів. А головне – люди мають змогу лікуватися, нарешті, в комфортних умовах, і лікарів забезпечили необхідним обладнанням. Ми з’ясуємо, що заважає працювати новій амбулаторії, і зробимо все, щоб вирішити проблему», - пообіцяв заступник керівника області.

 

Також у ході прийому до Михайла Черняка зверталися з питань працевлаштування, отримання соціальної допомоги, пенсійного забезпечення переселенців. Деякі питання були вирішені безпосередньо під час прийому. Так, пенсіонерка-переселенка, яка більше не проживає в Харкові, отримала довідку про те, що не отримує тут пенсію. До цього вона не могла отримати довідку декілька місяців.

Низка звернень стосувалася надання матеріальної допомоги на лікування.

Усі звернення розглянуть фахівці відповідних департаментів облдержадміністрації та Пенсійного фонду, заявники отримають відповіді у встановлені законодавством строки.

Фото
Шаблоны для сайта