28 листопада

«Електронний кабінет депутата» дозволить вдосконалити діяльність обласної ради

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації депутати обговорили зміни до Програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018-2020 роки. Участь у засіданні взяв перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Програма інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» є складовою Національної програми інформатизації. На виконання заходів Програми впродовж трьох років необхідне фінансування у розмірі 98 млн 661 тис грн.

 

За словами начальника відділу інформаційно-комп’ютерного та документального забезпечення апарату облдержадміністрації Артема Ситника «основне спрямування Програми – розвиток і модернізація комп’ютерної техніки, інформаційних порталів, сайтів».

У зв’язку з економією бюджетних коштів, виникла необхідність щодо коригування обсягів фінансування пунктів завдань Програми в межах видатків, передбачених в обласному бюджеті на 2019 рік.

Зазначені зміні до Програми передбачають перенаправлення зекономлених коштів на дообладнання існуючої системи інформаційних ресурсів у Будинку рад, а саме розширення зони Wi-Fi.

Заощадження бюджетних коштів стало можливим завдяки відкритим торгам, що були проведені Харківською обласною радою, в результаті яких придбано Конференц-систему зали засідань Будинку рад, а також планшети для забезпечення перегляду проєктів рішень та матеріалів до них депутатами облради у безпаперовій формі.

«Електронний кабінет депутата» було запроваджено з 15 листопада 2019 року. Відповідне розпорядження підписав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. За його словами, впровадження відповідного модулю дозволить оптимізувати організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності депутатів облради, а також заощадити бюджетні кошти.

Депутати підтримали внесення змін до Програми та рекомендували винесення питання до розгляду на пленарному засіданні Харківської обласної ради.

IMG_3149
IMG_3151
IMG_3170
IMG_3198
IMG_3162
IMG_3135
IMG_3169
IMG_3183
IMG_3177
Шаблоны для сайта