13 грудня

Разом з Місією ООН будемо підтримувати проєкти щодо захисту прав людини в області. Олексій Кучер

12 грудня голова обласної адміністрації Олексій Кучер зустрівся з главою регіонального офісу Місії ООН з прав людини в Харкові Красміром Янковим.

Представник міжнародної організації розповів главі ХОДА про роботу, яку вона проводить у Харківській області в сфері дотримання прав людини, і надав копію останнього звіту місії.

 

Він також розповів про ідею створити експертну групу з прав людини на базі обласної адміністрації.

«Ця група могла б брати участь в обговоренні та прийнятті рішень щодо реалізації програм розвитку Харківської області з точки зору правозахисної спільноти. Ми вже обговорюємо таку можливість з Департаментом соціального захисту обладміністрації. Це був би перший подібний в Україні проєкт», - розповів Красмір Янков.

Олексій Кучер відповів, що обласна адміністрація готова підтримати цю ініціативу.

«Я частину життя присвятив саме боротьбі за права людини. У статусі адвоката я звертався, в тому числі, до вашої місії, був членом робочої групи при організації. Я знаю, яку системну роботу ви проводите. Мені всі ці питання відомі і зрозумілі. І я - та людина, яка буде підтримувати посилення прав людини. Ми відкриті і готові до спільної роботи», - підкреслив Олексій Кучер.

Також представники Місії ООН передали главі ХОДА свої рекомендації щодо зміцнення прав людини в регіоні.

«У наш мандат входить підготовка рекомендацій органам влади на центральному та місцевому рівні. Ми зібрали такий набір на основні теми, що стосуються прав людини, участі всіх груп населення в прийнятті рішень, у тому числі вразливих груп. Це цілісні рекомендації, що відповідають цілям сталого розвитку України. Важливо, щоб вони були локалізовані для Харківщини», - зазначив співробітник Моніторингової місії з прав людини в Україні Сергій Штукарін.

Голова ХОДА Олексій Кучер і глава регіонального офісу Місії ООН з прав людини в Харкові домовилися продовжити роботу і впровадження спільних проєктів.

Фото
Шаблоны для сайта