17 грудня

У Харківській області встановлено ще 10 туристичних дорожніх знаків з англійським дублюванням

Управління культури і туризму ХОДА спільно з ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» продовжують впровадження системи туристичного інформування.

Зокрема, у грудні завершено встановлення 10 туристичних дорожніх знаків до найбільш визначних об`єктів культурної та історичної спадщини, зокрема: Художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна, штабів військових поселень, Краснокутського дендропарку, Національного природного парку «Слобожанський», Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, Національного меморіального комплексу «Висота маршала І. С. Конєва», Шарівського палацово-паркового комплексу «Садиба», Зміївського краєзнавчого музею, Національного природного парку «Гомільшанські ліси» та Козачої гори.

 

«Автотуристам, які подорожують Харківщиною самостійно, рекомендуємо звертати увагу на інформаційні дороговкази коричневого кольору шляхами Харків – Суми, Харків – Київ, Харків – Чугуїв, Харків – Зміїв, - розповідає начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Олег Яцина. - Встановлені туристичні дорожні знаки інформують про найцікавіші туристичні об'єкти на маршрутах».

Поступово на території нашої області впроваджується система туристичних дорожніх знаків, яка віддавна є в Західній Європі та США. Великі дорожні знаки встановлюють поблизу найцікавіших природних, історичних, архітектурних, культових і інших туристичних об'єктів. На них вказується назва об'єктів, напрям і відстань до них.

«Туристичне ознакування Харківського регіону має наблизити Україну до загальноприйнятої світової системи позначень і полегшити автотуристам пошук найцікавіших об'єктів у нашій місцевості. Окрім встановлення туристичних дорожніх знаків, наш центр також працює у напрямку встановлення інформаційних туристичних табло та інформаційних табличок з qr-посиланнями на території Харківської області, міста Харків», – повідомила директорка ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок.

Інформацію про встановлення перших туристичних дорожніх знаків можна знайти тут

Фото
Шаблоны для сайта